Namn: Lösen:

Finsk dykare omkom i frankrike

Publicerad den 12 juni 2017  (Läst 7 500 gånger.)


Det var under ett djupt grottdyk som mannens undervattensskoter havererade på 200 meters djup. I samband med haveriet blev den nu vattenfyllda skotern tung och dykaren lyckades inte med att frigöra sig från skoterns bogserlina vilket innebar en rad följdproblem som slutligen resulterade att han blev medvetslös. Den 44 åriga finska medborgaren var en erfaren grottdykare.

Mannens parkamrat, en 45-årig finsk man som tidigare varit inblandad i en dödsolycka vid Plura i Norge lyckades ta sig ut ur grottan.

En pressrelease på finska som beskriver olycksförloppet finns här:
https://www.sukeltaja.fi/files/upload_secured_pdf/gAFk7UKA/Kuvaus%20sukelluksesta%20Font%20Estramariin%20Ranskassa%2010.6.2017.pdf.pdfDenna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Grottdykning Dykolycka
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

XDeep NX series

2017-05-25
XDeep NX series
PRESSRELEASE Den traditionella plattans uppkomst kan ses som en kombination av vad som råkade fungera och vad som var enkelt att sätta ihop i garaget ..»

Gruvdykning i DNs VR app

2017-05-17
Gruvdykning i DNs VR app
Dagens nyheter har nyligen introducerat en ny webbplats samt en app där man genom 360-gradersteknik kan få upplevelsen av en helt omslutande vy. Har du ..»

Dalarövraket identifierat

2017-05-08
Dalarövraket identifierat
Fartygets identitet har varit okänt, fram till nu när efterforskningarna gett resultat. Det har visat sig vara svenska flottans fartyg Bodekull, som sjönk ..»

DYKCHARTER.SE Utökar verksamheten med ny båt

2017-05-03
DYKCHARTER.SE Utökar verksamheten med ny båt
PRESSMEDDELANDE Sedan Dalarö Dykpark öppnade har dykningen i området ökat och för att svara på efterfrågan har nyligen ytterligare en båt förvärvats, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »