Namn: Lösen:

Finsk gruvdykare omkom i Montola

Publicerad den 9 november 2008  (Läst 2 325 gånger.)

En 43 årig manlig dykare omkom under ett gruvdyk i Montola dagbrott i östra Finland lördagen den 1 november. Sikten var enligt uppgift mycket dålig. Dagbrottet är omkring 60 meter djupt men gruvgångarna är omfattande och går långt ner. Montola är ett populärt dykmål för såväl nybörjare som avancerade grottdykare.

Efter att ett stort räddningspådrag misslyckats inledde man sökningarna efter den försvunna dykaren. 43 åringen hittades på 34 meters djup i taket under en klipphylla, torsdagen den 6 november. Brandkår, gränsbevakning (med ROV) och frivilliga grottdykare samarbetade för att hitta den omkomna och det var en grupp grottdykare som till sist fann honom. Händelsen har fått stor uppmärksamhet i media.Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Gruvdykning Dykolycka
Av: Pontus Blomqvist
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2008-11-05
Amerikanska humrar utanför Smögen
Den amerikanska hummern är en annan art än vår europeiska. Man befarar att den kan föra med sig smittsamma sjukdomar. Det finns bland annat en bakteriesjukdom, ..»
2008-11-05
Nya fynd av ammunition i Leksand
DK Masen var i Leksandsälven och dök i söndags. Lars Erik Göstas och Lars Grehn gjorde ett nytt fynd av ammunition. Detta fynd bedöms vara av sådan ..»
2008-11-03
Divers night 2008
I år har också flera länder utanför Norden visat intresse. Det kommer således att hållas Divers Night-arrangemang i Sverige, Norge, Danmark, Finland Estland, ..»
2008-11-02
GUE lanserar "GUE Recreational Diver 1"
Lanseringen ägde rum under GUE:s konferens och 10-årsjubileum i Gainesville, Florida den 31 oktober 2008. GUE Rec 1 är en 8 – 10 dagar lång kurs där GUE:s ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »