Namn: Lösen:

Den mystiska fiskdöden sprider sig

Publicerad den 19 augusti 2014  (Läst 2 675 gånger.)

Fiskdöd
Fotograf: Linda Ekström

Det uppdagades nyligen på dykarna.nu att död fisk har upptäckts och insamlats i Skåne Samma fenomen upptäcktes i massiv skala utanför Öland. Nu har detta även uppmärksammats av dykare i Stockholm. Charlotte Axén på Statens Veterinärmedecinska Anstalt (SVA) uppmanar till att få in prover från Östersjön i Stockholmsområdet så snart som möjligt.

Bland annat har dessa döda fiskar setts utanför Huvudskär vid vraket Fylgia. Fiskarna är bland annat av arten tånglake och kan ses upp och ned på botten av havet. Fiskar har även upptäckts som är vid liv men som uppvisar ett onormalt beteende, till exempel att de simmar i cirklar eller ligger på botten apatiska trots att de är vid liv. Enligt Charlotta är insamlandet av de döda fiskarna bra, även om de levande fiskarna som uppför sig konstigt är att föredra då ju färskare proverna är desto större chans har de att ta reda på vad som kan ha orsakat denna utbredda död.

Läs vidare om detta och hur du kan hjälpa till här:
https://www.dykarna.nu/forum/gor-en-insats-for-ostersjon-395786/Relaterade artiklar
Länstyrelsen ber dykare vara uppmärksamma på död fisk

Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Länstyrelsen ber dykare vara uppmärksamma på död fisk

2014-08-15
Länstyrelsen ber dykare vara uppmärksamma på död fisk
Prov har samlats in (även om det var i mycket dåligt skick) för analys. Vi vore tacksamma för om ni sprider bland de som dyker längs våra kuster att vi ..»

Städning av Stockholms Ström

2014-08-08
Städning av Stockholms Ström
Det är tredje året i rad som Alpin & Dyksport tillsammans med sportfiskeklubben Strömstararna städar upp på botten i strömmen. En solig och varm söndag ..»
2014-08-05
Svensk dykare omkom på Malta
En 39-årig man från Sverige har omkommit i en dykrelaterad olycka på Malta. Den maltesiska polisen utreder olyckan som ännu har väldigt få detaljer. Enligt ..»

JJ CCR Rebreather nu CE-Godkänd

2014-08-02
JJ CCR Rebreather nu CE-Godkänd
"Det var en lång resa, men i dag har vi nöjet att meddela den framgångsrika CE-märkningen för JJ-CCR rebreather DiveCAN. Vi är väldigt stolta över att ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »