Namn: Lösen:

Flexisuit, ny torrdräkt från Poseidon

Publicerad den 22 februari 2008  (Läst 7 997 gånger.)

Poseidon Flexisuit
Poseidon Flexisuit

PRESSRELEASE

Att hålla sig varm är viktigt vid all dykning. Även vid relativt hög vattentemperatur orsakar långa dyk en viss nedkylning av kroppen. Forskning utförd av Amerikanska Marinen visar att redan vid en minskning av kroppstemperaturen med 0,5 – 1,0 grader så minskar den mentala kapaciteten med hela 10 – 20%.

Den självklara lösningen är att isolera sig från vattnet med en torrdräkt och mer eller mindre underställ beroende på temperaturen. Men dagens torrdräkter är oftast klumpigare och tyngre än våtdräkterna och kräver dessutom en annan teknik varför många dykare i varma vatten drar sig för att använda torrdräkter.

Poseidons nya Flexisuit förenar smidigheten, vikten och rörligheten hos våtdräkten med isoleringen hos torrdräkten. Dräkten är tillverkad av ett speciellt utvecklat neoprenmaterial som förenar hög slitstyrka och isolering med stretch och bekvämlighet. Resultatet blir en dräkt med en kroppsnära design som ger väsentligt mindre luftvandring, som klarar ett eller flera lager underställ och som ger lika bra rörlighet som en våtdräkt.

I baken, över knän och på underarmarna har vi valt ett ytskikt belagt med Kevlar för att klara höga krav på slitstyrka. På Flexisuit har vi dessutom valt en frontmonterad kedja för att dykaren själv skall kunna öppna och ventilera vid varmt väder. Tätningarna i armar och hals är tillverkade av en särskild stretchig och mjuk neoprene.

Flexisuit har inga stövlar som är vanliga på andra torrdräkter. I stället har dräkten en integrerad socka i trycktålig neopren med kevlarförstärkningar och en tunn sula. Det ger en enastående rörlighet och smidighet under vatten samtidigt som det håller fötterna väsentligt varmare och passar i alla fenor.

Flexisuit finns i alla storlekar från XS till XXXL. Flexisuit kan också fås måttbeställd, ändrad eller med latextätningar i armar eller hals. Till Flexisuit finns också en speciell yttersko för besvärlig terräng, lös huva och flera olika typer av handskar, alla lika innovativa som dräkten.

”Jag har aldrig någonsin tidigare dykt med en så bekväm torrdräkt” säger Stian Olsvik från Räddningstjänsten i Ålesund, Norge. ”Rörligheten både ovan och under vattnet är minst lika bra som en tunn våtdräkt och dessutom känns dräkten varmare än nästan alla andra torrdräkter”, fortsätter Stian.

”Vi har tagit de bästa egenskaperna från både våtdräkter och torrdräkter och försökt förena dessa och är oerhört nöjda med resultatet”, säger Henrik Borg, ansvarig för utvecklingen av Flexisuit hos Poseidon. Och fortsätter ” Flexisuit är unik. Konceptet är enkelt, resultatet enastående och känslan är fantastisk. En torrdräkt som känns som en våtdräkt men som håller dig torr och varm i alla väder.”

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/poseidon-flexisuit--245182/Relaterade artiklar
Poseidon satsar på ny Rebreather
Poseidon och Cis-Lunar släpper nya vingen "The platform"

Taggar:  Poseidon
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Uppfinningen som ska rädda liv

2008-02-20
Uppfinningen som ska rädda liv
När dottern Olivia tog dykarcertifikat började Janne Stööd fundera på säkerhet. Några år tidigare hade sonen Oscar kämpat för livet efter att ha blivit ..»

Jakt på hajfenor hotar urgamla arter

2008-02-20
Jakt på hajfenor hotar urgamla arter
Nyligen sa FN för första gången ifrån på skarpen. I en resolution krävdes begränsningar för det fortfarande helt fria hajfisket plus ett stopp för den ..»

Undervattensrobot med temperaturskillander som kraftkälla

2008-02-19
Undervattensrobot med temperaturskillander som kraftkälla
Det är amerikanska forskare som tagit fram roboten och syftet är att kunna göra studier på havsmiljön. Roboten drivs med hjälp av en sorts vax som expanderar ..»

Drunkningslarm orsakade pådrag

2008-02-19
Drunkningslarm orsakade pådrag
Sjöräddningssällskapet i Vadstena larmades av Sjöräddningscentralen MRCC i Göteborg. Enligt uppgifter skulle en dykolycka skett vid Hästholmen. Ödeshögs ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »