Namn: Lösen:

Flygplansvrak funnet i Vänern

Publicerad den 19 januari 2014  (Läst 7 386 gånger.)

Ett flygplansvrak har hittats i Vänern på 15 m djup, i den västra del som kallas Dalbosjön. Fyndet stämmer överens med uppgifter om ett tyskt flygplan som enligt vittnen störtade i området våren 1945 i slutet av andra världskriget.

Upphittaren Per Hedlund från Sandviken har polisanmält fyndet, men vraket är täkt av fiskenät och modellen är ännu inte identifierad. Upphittarna spekulerar om att det kan vara en Focke-Wulf Condor eller en Heinkel He 177 som både är relativt stora flygplan.

Läs mer:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18183899.abDenna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Vrakfynd Vänern Flygplansvrak
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2014-01-19
Anemoner under Antarktis istäcke
Det var under försök med en ROV (Remote Operated Vehicle) där förarna ville testa att den fungerade bra på stora djup under packisen på Antarktis som ..»

Apeks byter distributör i Sverige

2014-01-02
Apeks byter distributör i Sverige
Från den 1/1 2014 är Ursuk OY ny distributör för Apeks i Sverige. Aqualunggruppen där Apeks ingår har tagit beslutet att deras olika märken ska samlas ..»
2013-12-27
Premiär för dokumentärserien Mission: Save the Oceans
I Mission Save the Ocean berättar Sir Richard Branson och andra eldsjälar om de stora hoten mot livet i världens hav - men också om det trösterika att ..»

Dubbelt svenskt i Nordiska mästerskapen i UV-Foto

2013-12-22
Dubbelt svenskt i Nordiska mästerskapen i UV-Foto
PRESSEMELDING FRA NORGES DYKKEFORBUND God deltagelse Totalt har 39 fotografer sendt inn cirka 500 bilder til konkurransen. Svenskene har klart flest ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »