Namn: Lösen:

Fototävling och workshop under ytan med Magnus Lundgren

Publicerad den 20 maj 2014  (Läst 4 236 gånger.)

Niklas Nilssons bild blev
Niklas Nilssons bild blev

Workshopen varvade inspirerande föreläsningar med praktiska tips och matnyttiga fotodyk i havet. - Väderöarna och dykarrangören Dyk-Leif står verkligen för det bästa dykning kan erbjuda på västkusten! säger Magnus.

Han var lyrisk efter helgens dyk och fortsatte - Det är ett sant nöje att få lägga workshopen här i Hamburgsunds exotiska dykområde där vi fotograferar i landskap iklädda läder- och hornkorall. Små röd-blå trollhumrar smyger i stenblockens sprickor och spökräkorna vajar i takt med tångens rörelser. Nakensnäckorna är lika färgglada som surt lösgodis och tångsnärtor, sjurygg och svävande medusor avlöser varandra. Vilken härlig mångfald av motiv!

På lördagen utspelade sig helgens största utmaning för deltagarna då de tävlade i en så kallad ”splash in” fototävling där fotograferna under två dyk skulle ta bilder till två olika tävlingsklasser. En närbilds- och porträttklass och en vidvinkelklass med fokus på landskapet runt Väderöarna. Det var en spännande dag i fint väder och när juryn till kvällen redovisade resultatet och visade vinnarbilderna var spänningen på absolut topp.

- En fotoworkshop fungerar ofta som en katalysator som frigör slumrande kreativitet och göder motivation hos deltagarna” säger Magnus Lundgren som kör liknande upplägg på olika ställen runt jorden som på Galapagos, Bahamas och nu senast West Papua i Indonesien. Magnus är noga med att poängtera att workshopen och fototävlingen möjliggjordes av att företag som Dyk-Leif, PH Travel, Exposure Underwater, Ikelite, Sea&Sea och Dykarna.nu var med och stöttade, var och en på sitt sätt men det är såklart deltagarna som är riktiga hjältarna.

Exposure Masters - fototävling under ytan!


En ”splash in” tävling. 17 maj 2014

Samtliga foton återfinns här:
https://www.dykarna.nu/fotoalbum/27291.html

Klass Marina porträtt (närbild)

1. Johan Björklund - Klubbsnigel i tångskog
Juryns motivering: En vacker komposition där tångens blad leder oss till en liten färgglad huvudaktör. Miljö och motiv i samklang. Vacker bild.

2. Mikael Thulin - Kräftdjur liftar med manet
Juryns motivering: En utomjordisk bild som ställer frågor. Vad är det på bilden och vad händer? Vackert användande av manetens sfäriska form och en bubblig yta med små rymdvarelser som finfin krydda. Cool bild.

3. Mikael Thulin - Nakensnäckas äggsamling
Juryns motivering: En estetisk bild med stark komposition där nakensnäckans snurriga äggsamling är mycket vackert ljussatt.

4. Miguel Salomon – Potent sjöhare

5. Niklas Nilsson – Porträtt tångsnärta

6. Johan Björklund – Frontal rötsimpa

Klass Väderöarnas vackra vyer (vidvinkel)

1. Niklas Nilsson - Kuddstjärna och en sökande fotograf
Juryns motivering: En intressant brilliant ljussatt bild där dykaren ser ut att oplanerat simma förbi den blodröda kuddstjärnan. Juryn föll bland annat för bildens oplanerade och äkta uttryck.

2. Miguel Salomon - Sjöpungklädd vägg med superstar
Juryns motivering: En bedårande sjöpungsvägg i ojämn ljussättning som utstrålar Royal Copenhagen porslin av bästa snitt. En vågad och skör bild och ett vågat val av både fotograf och jury.

3. Mikael Thulin - Dyk på Väderöarna
Juryns motivering: En bild som stack i urvalet. Vågrörelsen, bildens skärpedjup och modellens lite underfundiga Mona Lisa leende gav juryn en känsla av att vara där.

4. Mikael Thulin - Snurrig havsnejlika

5. Niklas Nilsson – Spindelkrabba i landskapet

6. Johan Björklund – I västerhavet

7. Marco Rossi – Krabbtaska bakom läderkoral

Mer info:
http://www.exposureunderwater.com/
http://www.dykleif.se/Taggar:  UV-Foto
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!


Tidigare nyheter

Invigning av Dalarö skeppsvraksområde

2014-05-13
Invigning av Dalarö skeppsvraksområde
PRESSRELEASE Klockan 13, 14 och 15 erbjuds premiärturer i vattnen utanför Dalarö. Ombord på båten Vindbådan visas unikt bild- och filmmaterial från ..»

SI TECH lanserar Quick Neck

2014-05-12
SI TECH lanserar Quick Neck
PRESSRELEASE SI TECH lanserar Quick Neck, en dräktkomponent som möjliggör för användaren att snabbt och enkelt byta en sliten eller trasig tätning ..»

Tobias Dahlin släpper fotobok om Västerhavet

2014-05-06
Tobias Dahlin släpper fotobok om Västerhavet
Boksläpp: Bok: Västerhavet – En hotad skönhet Författare: Tobias Dahlin Tid: 11 juni 2014, klockan 17-20 Plats: Hasselbladcenter, Avenyn, Göteborg I ..»

Stig Carlsson begraven

2014-04-25
Stig Carlsson begraven
Det var 1937 som Fokkerplanet störtade i södra Vättern under en stridsövning och fram till förra året har flygplanet och dess pilot Stig Carlsson varit ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »