Namn: Lösen:

Tunn olja utanför Bornholm

Publicerad den 14 maj 2010  (Läst 3 675 gånger.)

Förlisningen av Fu Shan Hai
Förlisningen av Fu Shan Hai

Oljefilmen upptäcktens av en fiskare och kommer troligtvis från fartyget Fu Shan Hai som sjönk i området efter en kollision 2003, bedömer Sövaernets Operative Kommando (SOK), rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

SOK understryker att det rör sig om flyktig dieselolja, som kan förångas och avdunsta från havsytan. Ett patrullfartyg finns i området för att följa utvecklingen.

Den svenska kustbevakningen har inga motsvarande rapporter om oljan.Se: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article872749/Tunn-olja-utanfor-Bornholm.htmlDenna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Oljeutsläpp i Mexikanska Golfen
Oljeutsläpp på Stora Barriärrevet
Oljeutsläpp upptäckt i Östersjön!
Oljeutsläpp öster om Fårö

Taggar:  Vrakfynd Östersjön Miljö Marinarkeologi
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!


Tidigare nyheter

Gråval funnen i Medelhavet

2010-05-13
Gråval funnen i Medelhavet
Tidigare fanns det tre olika bestånd av gråval, den nordatlantiska, den i västra Stilla Havet och den i östra Stilla Havet, men den i Atlanten försvann ..»

Vågmär fångad i trål

2010-05-13
Vågmär fångad i trål
Strömstadsfiskaren Ingvar Segelskär trålade efter räkor på 180 m djup utanför Väderöarna när han fångade en 2,3 m lång vågmär i trålen. Exemplaret finns ..»

Kungligt bröllop skyddas av dykare

2010-05-12
Kungligt bröllop skyddas av dykare
Den polisiära och militära närvaron under bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling 19 juni kommer att vara påtaglig. Men en liten ..»

ONE Performance Dam

2010-05-11
ONE Performance Dam
Nu finns den populära dräkten ONE Performance även i damstorlekar. Skärningen gör att dräkten blir mindre bylsig, att dräkten är anpassad för kvinnor ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »