Namn: Lösen:

Ny fyrkantig krabba på västkusten

Publicerad den 21 maj 2008  (Läst 3 478 gånger.)

fyrkantig krabba
fyrkantig krabba

Det var i samband med att några svenska studenter sprättade upp en fångad torsk, som man insåg att något nytt var på gång. Krabban hade just ätits av torsken och strax efter gjordes ytterligare ett fynd av samma krabbart på samma plats.
"Det tyder på att det första fyndet inte var en isolerad händelse, utan att krabban kan ha etablerat sig i mjukbottnar på västkusten" säger forskaren Matz Berggren vid Göteborgs universitet i ett pressmeddelande.
Krabban har inget svenskt namn men på tyska kallas den kvadratkrabba och är knappt fyra centimeter över den fyrkantiga ryggskölden. Skölden är ofta delad i ett ljust och ett mörkare fält.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på
http://www.dyk.net

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/response.asp?id=262522&main_Id=262522&catId=0Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Nya dyk på Estonia?

2008-05-21
Nya dyk på Estonia?
- Vill vi ytterligare skaffa oss säkerhet i slutsatser måste man faktiskt gå ner och titta på vraket och ta upp till exempel några fönster för att undersöka ..»

Guldsked hittad utanför Visby

2008-05-20
Guldsked hittad utanför Visby
Redan vid första dyket hittades en matsked av guld på havets botten mellan reningsverket och hamnpiren. På samma plats har tidigare en silversked ..»

Fornsök / SjöMis lanserad

2008-05-19
Fornsök / SjöMis lanserad
I dag har den nya söktjänsten från Riksantikvarieämbetet premiär och det är ett imponerande register av fornlämningar som presenteras. Totalt finns 1,7 ..»

Miljöfarliga objekt i havet - temat för konferens i Lysekil

2008-05-19
Miljöfarliga objekt i havet - temat för konferens i Lysekil
Miljöfarliga objekt i havet - temat för konferens i Lysekil I Lysekil samlas 22-23 maj deltagare från flera länder för att diskutera omhändertagande ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »