Namn: Lösen:

God jul och gott nytt år!

Publicerad den 26 december 2021  (Läst 971 gånger.)

Gerry Lundgren myser i Tuna. Foto: Sara Banderby
Gerry Lundgren myser i Tuna. Foto: Sara Banderby

Inför det nya året är det inte så svårt att blicka tillbaka under 2021 och se att det varit ett väldigt händelserikt år.

Flera nya vrak har hittats och identifierats, mängder med ton av skräp har plockats upp av Rena Mälaren och Rena Botten som båda blivit hyllade och prisade av media. Vraket Skytteren har börjat sanerats och det finns många pågående projekt för att både återplantera växtliv och djurliv på både västkust och östkust. Det är uppenbart att det varit stort fokus på våran undervattensmiljö under 2021, vilket det kommer sannolikt vara under en lång tid framöver.

Även flertalet böcker har släppts med tema dykning, både för barn och för vuxna. The Aquanaut för barn, men även gripande biografer och filmer har vi sett för iår så som Seaspiracy och The Rescue.
Deep Sea Reporter lanserade för i år ett nytt magazine för alla intresserade och tidningen Sportdykaren lever nu vidare i dyk.net. I Finland har man återupptagit utbildning av forskningsdykare.

Vi har tyvärr förlorat dykcenter under 2021 men kompenserats av tillkomsten av Hotel Lysekils dykarragemang och Vrakdykarpensionatet på Dalarö, samt en ny dräktverkstad Subnautica. Vrakmuseumet slog upp portarna för första gången och som dykare kunde man se många häftiga föremål från vraken man besökt under ytan.

Det blir spännande att se vad året 2022 för med sig!

Vi önskar alla en god fortsatt jul, gott nytt år och många härliga dykupplevelser och äventyr i 2022!Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Webbverktyget GhostGuard visar spökgarn och vrak i samma karta

2021-12-17
Webbverktyget GhostGuard visar spökgarn och vrak i samma karta
PRESSMEDDELANDE För alla som draggar efter förlorade fiskeredskap är det en stor fördel att snabbt och på samma karta kunna se var på botten det också ..»

The Rescue - Ny film om grotträddningen i Thailand

2021-12-07
The Rescue - Ny film om grotträddningen i Thailand
Under ett par veckor sommaren 2018 följde hela världen 13 thailändska pojkars öde. Det var fotbollslaget Wild Boar med pojkar 11–17 år gamla och deras ..»
2021-11-01
Dykare nästan påkörda utanför Åland
En man står åtalad för att riskerat dykares liv genom att ignorerat både dykflagga och dykbåtförarens ljus och handsignaler när hen närmade sig dykbojen ..»

Utbildning av forskningsdykare i Finland återupptas

2021-10-31
Utbildning av forskningsdykare i Finland återupptas
Tvärminnes zoologiska station som tillhör Helsingfors universitet i Hangö har stora planer på att bli den ledande utbildningsaktören inom forskningsdykning ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »