Namn: Lösen:

GUE lanserar "GUE Recreational Diver 1"

Publicerad den 2 november 2008  (Läst 3 258 gånger.)





Lanseringen ägde rum under GUE:s konferens och 10-årsjubileum i Gainesville, Florida den 31 oktober 2008. GUE Rec 1 är en 8 – 10 dagar lång kurs där GUE:s starka fokus på grundläggande dyktekniker (avvägning, trim, fentekniker och stabilitet i vattnet) liksom Nitrox 32 som andningsgas ingår från början. Utöver att skapa en grundläggande dykkapacitet och akvatisk förmåga ingår även mer avancerade dyktekniker såsom SMB-uppskjutning, minimal dekompression samt grundlägande livräddning.

Kursmaterialet som stödjer de praktiska elementen är mycket omfattande och inkluderar bla en över 400 sidor lång lärobok som täcker dykningens grunder. Utöver läroboken ingår ett brett referensmaterial med exempelvis en encyklopedi och övrig läsning som hittills använts till GUE:s fundamentals-program.

Arbetet med att utveckla GUE Rec 1 har pågått sedan 2005. Sedan December 2007 har den svenske GUE instruktören Jesper Berglund lett arbetet i en produktion som har involverat en internationell arbetsgrupp där nyckelpersoner såsom Helene Hagerman, Liam Allen, Richard Lundgren, Maren Izigkeit, Derk Remmers och Jarrod Jablonski m.fl har medverkat.

"Arbetet med att producera GUE Recreational Diver 1 har varit ett lagarbete som pågått i över 4 år och involverat GUE-dykare och instruktörer över hela världen. Resultatet av detta enorma projekt är en solid nybörjarutbildning som syftar till att skapa säkra och trygga dykare som kan njuta av sin dykning och samtidigt bidra till GUE:s mission; att skydda och bevara vår planets akvatiska resurser. Arbetet har varit mycket intensivt och tidskrävande. Vi är dock oerhört glada över att slutligen kunna lansera en nybörjarkurs som vi anser kommer vara unik i fråga om kvalitet, omfattning och relevans - en nybörjarutbildning som förhoppningsvis kommer inspirera andra instruktörer och dykorganisationer till att lägga mer fokus på att dykare ska få mer tid och mer korrekt vägledning mot att behärska dykningens grunder", säger Jesper Berglund.

GUE Recreational Diver Level 1 erbjuds I Sverige genom certifierade GUE Recreational 1 instrukörer from 1 januari 2009.

För mer information vänligen kontakta GUE Recreational Director Jesper Berglund eller GUE Training Director Richard Lundgren.



Denna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Den första GUE Recreational Diver 1-kursen genomförd

Taggar:  GUE Dykkurser
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-10-31
En död i sjödrama
Efter en dramatisk räddningsaktion i det mycket hårda vädret lyckades ytbärgare på sjöräddningens helikopter från Gotland vinscha upp mannen som då legat ..»
2008-10-31
Två män saknas efter båtolycka
– Två personer är kraftigt nedkylda men vid liv. En tredje person såg man i vattnet men försvann vilket betyder att två personer saknas, säger Per Strömbäck, ..»
2008-10-31
Länsstyrelse förbjuder dykning vid vrak
Den ryska ubåten SC 305 sänktes den 5 november 1942 på svenskt vatten utanför Grisslehamn i en strid med en finsk ubåt. Samtliga 38 besättningsmän omkom. Ambassadens ..»
2008-10-29
Ny pool för dykning i centrala Stockholm
I tretton år stod lokalen på sveavägen tom innan Anders Hvitfeldt från Dive sweden tog över den. Då hade den sett sina bästa dagar, men efter fyra månaders ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »