Namn: Lösen:

GUE Sweden, Rena Botten och Operation Spöknät vinnare av Naturbonusen 2021

Publicerad den 15 september 2021  (Läst 1 974 gånger.)


Naturkompaniet skänker varje år pengar till olika svenska organisationers natur- och miljövårdsprojekt med fokus på en välmående natur. Under 2021 så har fokuset varit den ökade nedskräpningen i naturen.

-Med Naturbonusen kan vi stötta bra och inspirerande initiativ runt om i Sverige, vilket ger oss möjligheten att verkligen göra skillnad där det behövs. Den svenska allemansrätten är unik, men när vi nu är så många som ska samsas om naturen på hemmaplan är det också jätteviktigt att vi värnar om miljöerna vi vistas i. I år har vi därför valt att nominera projekt och organisationer som jobbar för ett renare Sverige, säger Henrik Hoffman, vd på Naturkompaniet.

Fyra organisationer får tillsammans dela på 2.5 miljoner kronor och GUE Sweden, Rena Botten och Operation Spöknät är en av dem! De tilldelas 625 000 kr för att fortsätta bidra till en hållbar undervattensmiljö.

GUE Sweden, Rena Botten och Operation Spöknät driver sedan 2017 miljöskyddsprojekt med frivillga dykare där de utforskar, kartlägger och städar våran miljö.

Stort grattis önskar vi till de inblandade!

Till orginalartikeln: https://www.naturkompaniet.se/naturbonusen/Taggar:  Spöknät Skrotrensning Östersjön GUE
Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Skytteren töms på olja

2021-08-23
Skytteren töms på olja
Skytteren, som tidigare skrivits om på Dykarna.nu, ligger på 74 meters djup, och har legat där i nästan 80 år. Hon har undersökts vid flera omgångar, ..»
2021-08-05
Dykare omkom efter dykolycka utanför Nynäshamn
Det var kring 15.00 torsdag som polisen larmades om en dykolycka utanför nynäshamn. En ambulanshelikopter skickades till platsen som sedan förde den ..»
2021-08-02
Dykare avliden i Stavsnäs
Det var under lördagen kl 12.18 som räddningstjänst och vårdpersonal larmades till Elgars väg, en väg som leder till Helgarsviken. Helgarsviken, även ..»

Ålder och namn på ett unikt vrak i Östersjön har avslöjats

2021-07-30
Ålder och namn på ett unikt vrak i Östersjön har avslöjats
PRESSMEDDELANDE Flöjtskeppen var populära handelsfartyg under framför allt 1600-talet. Gruppen hittade vraket i fjol i 85 meters djup. Förra veckan, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »