Namn: Lösen:

Dykare söker efter de attakerande hajarna i Egypten

Publicerad den 7 december 2010  (Läst 3 668 gånger.)

– Vi har varit 200—300 dykinstruktörer som frivilligt har åkt ut och hjälpt myndigheterna under dagen för att försöka lokalisera haj i området. Men på den båt jag var på hittade vi inga hajar alls, säger Niklas Funk, svensk dykinstruktör i Sharm el-Sheikh.
 
Syftet var att dykarna skulle söka efter hajar, fotografera hajar som dök upp och anteckna var de sett dem. Sedan ska de egyptiska myndigheterna med hjälp av hajexperter besluta hur de ska gå vidare.

Tills vidare får de drygt 2 000 svenskarna i Sharm el-Sheikh, och alla andra tusentals turister, nöja sig med ett dopp i poolen. Ett 72 timmars badförbud, som ska gälla till på onsdag, har införts för kustremsan från naturreservatet Ras Mohammed till Sharm el-Sheikh och vidare till Nabq.

Läs vidare på:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/badforbud-efter-hajattacker-1.1221866

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/owt-skapar-panik-bland-dykare-i-sharm-342451/Taggar:  Hajattacker Hajar
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Udda valfynd i Bohuslän

2010-12-04
Udda valfynd i Bohuslän
Det var den 5:e november som femåriga Katja och Isak hittade skellet på stranden i Tjurpannans naturreservat utanför Grebbestad. Huvudet saknas så marinbiologerna ..»
2010-12-02
Riktig dykklubb på nätet
Dykarklubben Nätdykarna är en nybildad klubb som uteslutande ska existera online och som skall utgöra ett komplement till lokala dykklubbar runt om i ..»

NM i uv-foto avgjord

2010-11-29
NM i uv-foto avgjord
I år var Sverige och SSDF värd för de nordiska mästerskapen i uv-foto. Vinnare i år blev Christian Skauge från Tjøme og Nøtterøy Dykkerklubb i Norge med ..»

Fototävling Människan och havet

2010-11-28
Fototävling Människan och havet
Genom att ladda upp bilder på SvD''s webbsida senast den 31:a november så kan alla delta i Mattias Klums tävling som han anordnar för att väcka uppmärksamhet ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »