Namn: Lösen:

Panik efter flera hajattacker i Australien

Publicerad den 12 januari 2009  (Läst 7 537 gånger.)


Den senaste veckan har de australiska medierna dominerats av blodiga historier om hajattacker. I helgen angreps tre personer på bara 24 timmar och för tre veckor sedan dödades en snorklare som aldrig återfanns.

I måndagens tidningar kunde förskräckta läsare bland annat ta del av hur den 13-åriga surfaren Hannah Mighall angreps av en vithaj i Bingalong Bay i Tasmanien. Mighall räddades av sin kusin Syb Mundy som såg attacken.

- Hon slog på hajen och skrek. Sen ropade hon om smärta i benet och sen blev vattnet så rött av blod att det inte gick att se någonting, säger Syb Mundy till en australisk radiokanal.

I den allmänna debatten påstår flera tyckare att överfiskningen av världshaven gjort hajarna hungriga och tvingar dem att närma sig stränderna i jakt på människokött. Men den dramatiska teorin avfärdas av experterna.

- När den mänskliga befolkningen ökar så går fler och fler människor i vattnet. Men hittills har vi inte sett någon motsvarande ökning i antalet hajattacker, säger John West på byrån för hajattacker på Taronga Zoo i Sydney.

Läs mer på:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=872837&rss=1400Denna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Ny dödsolycka med rocka
Dykare dödad av haj på Bahamas
Vithaj gick till attack mot dykare
Snorklare dödad av haj

Taggar:  Hajattacker Australien
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2009-01-11
Forska på Vrak
Forskargruppen Marin miljöteknik söker en ny doktorand med inriktningen "Miljöeffekter av oljeläckage från skeppsvrak". Forskningen är biologisk och inriktar ..»
2009-01-08
Tills döden skiljer oss åt - dykare inför rätta för mord
Elva dagar efter bröllopet befann sig det nygifta paret på smekmånad utanför Queensland i Australien. Paret deltog i en dyktur och sågs kramandes under ..»

Mask med HD-kamera

2009-01-07
Mask med HD-kamera
Små led-lampor i masken indikerar inspelning. Masken kostar omkring 1900 kronor. Mer info på CES-mässan i Las Vegas som börjar imorgon 8 januari. Läs ..»

Olympus  Mju Tough 6000 och 8000, nya vattentäta kompaktkameror

2009-01-07
Olympus Mju Tough 6000 och 8000, nya vattentäta kompaktkameror
Serien med riktigt stryktåliga kompakter från Olympus hette tidigare någonting med SW på slutet. För att ytterligare stryka på att dessa kameror klarar ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »