Namn: Lösen:

Han var död i en timme

Publicerad den 29 januari 2008  (Läst 3 464 gånger.)

John Deeks hjärta stod stilla i en timme
John Deeks hjärta stod stilla i en timme

Det var en "shark spotter" på en sydafrikansk strand som upptäckte hur den 35-årige John Deeks låg livlös i vattnet. Tillsammans med en solbadande läkare, som turligt nog fanns på plats, började man återupplivningsförsök genom fösta hjälpen. Ambulanspersonal kallades till platsen och övertog räddningsinsatsen.

Deeks lades i en respirator efter olycka och vaknade till omedelbart. Han skrevs ut dagen efter – helt utan fysiska men. Själv kommer han inte ihåg något kring händelsen men menar att det kan ha varit en våg som slagit omkull honom. Läkarna tror att han var utan puls i mellan 40 och 60 minuter.

Relativt låg vattentemperatur var en bidragande faktor till att han överlevde men att vara kliniskt död så länge och ändå komma tillbaka till livet är mycket ovanligt.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på
http://www.dyk.netTaggar:  Dykmedicin
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

UR-dyr klocka

2008-01-28
UR-dyr klocka "från" Titanic
Fartyget Titanic som 1912 gick under i Atlanten efter att ha kolliderat med ett isberg är troligen världens mest kända fartyg, något som många försöker ..»

Karlskronabo omkom i dykolycka i Norge

2008-01-24
Karlskronabo omkom i dykolycka i Norge
De fyra kompisarna befann sig strax utanför den norska sydostkusten. I vattnet vid det lilla fiskesamhället Fröya dök de efter pilgrimsmusslor och i fredags ..»

Dykparadiset Maldiverna blir billigare

2008-01-23
Dykparadiset Maldiverna blir billigare
Fritidsresor lanserar Maldiverna som charterresmål, med direktflyg från Stockholm till det paradisiska öriket i Indiska Oceanen. Det gör att Maldiverna ..»

Valhajarna trivs

2008-01-22
Valhajarna trivs
När forskarna sammanfattar den 12 år långa studien är trenden klar: valhajarna vid Ningaloo Reef i Australien ökar i antal. Ningaloo är ett av världens ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »