Namn: Lösen:

Havsdrömmar och Nordiska Toner: Nordic - A Fragile Hope

Publicerad den 26 november 2023  (Läst 890 gånger.)

Foto: Joakim Odelberg
Foto: Joakim Odelberg

"Nordic - A Fragile Hope" är en helhetsupplevelse som har världspremiär i Göteborgs Konserthus i februari 2024. Evenemanget är skapat av Göteborgs Symfoniker, film- och fotojournalisten Joakim Odelberg och filmregissören Andrea Östlund.
Det inkluderar unika filmprojektioner, specialskriven musik av fem nordiska tonsättare och ger en inblick i Nordens kustmiljöer som aldrig tidigare skådats.


Unika Filmprojektioner:

Joakim Odelberg, film- och fotojournalist, har skapat exklusivt filmmaterial från havs- och kustmiljöer i alla nordiska länder.
Projektionerna i Göteborgs Konserthus skapar en spektakulär upplevelse som omfamnar publiken och för dem in i naturens famn.

Specialskriven Musik:

Fem nordiska tonsättare, Daníel Bjarnason, Maja S.K. Ratkje, Mats Larsson Gothe, Outi Tarkiainen och Miho Hazama, har komponerat nyskriven musik för evenemanget.
Göteborgs Symfoniker har spelat in dessa unika kompositioner.

Familje- & Skolkonserter:

Det erbjuds även kortare, anpassade versioner av huvudkonserten för familjer och skolor.
Dessa konserter inkluderar filmprojektioner och musik och är riktade mot olika åldersgrupper, från familjer till högstadie- och gymnasieelever.

Regi och Inspiration:

Filmregissör Andrea Östlund står för regin och uttrycker sin entusiasm för att skapa en meningsfull, känslomässig och filmisk upplevelse om miljön.
Joakim Odelberg, som också dyker och informerar om miljöns sårbarhet, uttrycker sin passion för vattnet som ett viktigt element.

Biljettinformation:

Konserterna äger rum den 21 och 22 februari 2024, med olika biljettalternativ för intresserade att delta.

Projektets Historik:

Projektet initierades 2019 med planer på världspremiär 2021, men påverkades av den globala pandemin. Nu ser man fram emot premiären i februari 2024.
Sammanfattningsvis är "Nordic - A Fragile Hope" en konstnärlig fusion av film, musik och natur, som syftar till att belysa det känsliga tillståndet för Nordens hav och väcka medvetenhet om vår miljö och framtid.

För mer information och biljettbokning:
https://www.gso.se/program/konserter/nordic-a-fragile-hope-gso-odelberg/Taggar:  Valar Marinbiologi
Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Resultatet av Expedition Bjurälven 2023 är ute

2023-11-22
Resultatet av Expedition Bjurälven 2023 är ute
Under årets dykexpedition utforskades två olika platser och framgångar gjordes på båda. Festins Grotta som tidigare haft en uppmätt längd på 65 meter ..»

Oljeutsläpp i Blekinge

2023-10-27
Oljeutsläpp i Blekinge
Passagerarfärjan TT- Line Marco Polo var på väg från Trelleborg till Karlshamn för att sedan fortsätta till Klaipeda i Litauen, när den i Söndags gjorde ..»

SCUBAPRO presenterar dykdatorn LUNA 2.0

2023-10-16
SCUBAPRO presenterar dykdatorn LUNA 2.0
PRESSRELEASE Finns i två enkla modeller Designad för nybörjare och fritidsdykare sitter Luna 2.0 bekvämt på handleden med låg profil. Dess oljefyllda ..»

Argonaut 3.0 - Ny torrdräkt från Fourth Element

2023-10-10
Argonaut 3.0 - Ny torrdräkt från Fourth Element
PRESSRELEASE Designad för att röra sig med dig, den nya Argonaut 3.0-designen möjliggör perfekt passform och frihet att röra sig när du dyker i trim. En ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »