Namn: Lösen:

Henrik Svedin startar liveaboardresor i Östersjön

Publicerad den 17 december 2002 


Henrik Svedin som idag äger "Narvik Dyk & Äventyr" planerar att utöka verksamheten med liveaboardresor i östersjön. Idén är att dyka på dom kända och finaste vraken längs kusten.

"Jag kommer att ha samma upplägg och likadan båt som Narvik Dyk & Äventyr och M/S Galten." Berättar Henrik. "Jag kommer att lansera företaget som "WRECK" (liveaboard Baltic sea).
M/S Blackan är köpt direkt av marinen och är systerfartyget till M/S Galten som blev helrenoverad 1998, fartyget fick nya maskiner, inredning och även en helt ny styrhytt som blev lite högre och större än M/S Galten.
Fartyget heter M/S Blackan, är fd röjdykarnas dykbåt, hon är 24*7 meter, har 14 bäddar och allt som man behöver ombord som dusch, toalett, tv/video, komplett kök, dykkompressor m m nästan identisk som M/S Galten. Ombord finns nitrox och trimix fyllning. Varje dykare har en rejäl plats under schelterdäck med en dykback där man förvarar sin utrustning under resan, där står och sitter man i skydd för vind och regn."

Idén är att dyka på dom kända och finaste vraken längs kusten, från norr till söder! Med början vid Gävle där dykningen kommer att börja på Nedjan, Vesta, Cedrik och sen Warfunny, Tyssen m m.
Inriktningen kommer att vara vrak som ligger på 20-40 meter men det kommer även att köras några tekniska dykveckor där dykning erbjuds på vrak från 45-65 meter.

"Vi kommer att börja med långhelger för att sedan köra veckoresor under sommaren där vi också kommer att besöka ubåtsmassakern utanför Öland berättar Henrik. Jag kommer att lägga upp ett schema där man dyker några veckor på ett område för att sedan förflytta båten söderut. Kommer avsluta runt Malmö eller Bornholm med vraken: Ares, Jan Hewelius, Undine, Ostmark m m.
Det blir också en vrakexpedition från Karlskrona till Polen där vi ska dyka på den omtalade Wilhelm Gustloff som hade 10500 passagerare ombord när den sänktes 1945"

Verksamheten beräknas starta vecka 17 nästa år.
Mer info lämnas av Henrik på telefon 070-260 82 70

http://www.narvikdykaventyr.nu/Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2002-12-15
Plundring hotar tusentals vrak
Plundringen av vrak utanför Sveriges kuster har ökat kraftig på senare år. Framförallt sker vandaliseringen på skepp i södra Sverige. I ett gemensamt ..»
2002-12-01
Lyckad pubkväll på Pelé i Stockholm
Då var det dags för dykarna.nu´s tredje pubkväll. Utanför Restaurang Pele på Upplandsgatan i Stockholm stod dykflaggan som ett sträck i den kalla novemberblåsten. ..»
2002-11-28
Sudan – världsklassdykning på "nära" håll.
Ofta hör man dykare klaga på att det är för mycket folk i Röda Havet. Då har de aldrig dykt i Sudan. Förutom att det är glest mellan dykbåtarna, så ..»
2002-11-21
Nytt center i Stockholm för teknisk dykning
I ett brev till sina medlemmar informerar Oceanic att den nuvarande verksamheten på Vanadisplan kommer att flyttas till Södra agnegatan. I de gamla ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »