Namn: Lösen:

Hittelön för humrar

Publicerad den 9 februari 2009  (Läst 4 754 gånger.)


Det är tillåtet att importera levande amerikansk hummer, men det är inte tillåtet att låta dem smita ut i svenska vatten. Så har ändå skett, särskilt i vattnet runt Smögens fiskauktion. Det beror troligen på att humrarna sumpats, vilket är förbjudet.

- De amerikanska humrarna kan vara resistenta mot sjukdomar, men de själva kan vara bärare av smitta. Sjukdomen Gaffkemia har en dödlig utgång, när vi testat humrar i kar, säger Mats Ulmestrand vid Fiskeriverket.

Det betyder att våra svenska humrar kan smittas av en dödlig sjukdom, när de möter en amerikanare. Om mötet dessutom skulle kunna resultera i hummerbarn, vet man inte.

Läs vidare på:
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=475555Denna artikel diskuteras i
forumet

Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Tävla med din dykfilm

2009-02-04
Tävla med din dykfilm
Alla filmer som skickas in presenteras på mässans filmsajt och de tre bästa filmerna kommer att premieras på Vildmarksmässan i mars. En eller flera av ..»

Med

2009-02-03
Med "Google Earth i havsdjupen"!
Läs om kända skeppsvrak eller ta en närmare titt på filmaren Jacques Costeaus undervattensvärl, med artikel på DN på webben. Nyligen lanserade Google ..»

Skattjägare nära legendariskt guld

2009-02-02
Skattjägare nära legendariskt guld
Företaget Odyssey Marine Exploration har kallat till presskonferens på måndag för att tillkännnage att man hittat det legendariska krigsfartyget HMS Victory, ..»
2009-01-30
Rättegång i Malmö kring dykolyckan i Limhamn
Varje år drunknar mellan fem och tio dykare i svenska vatten. Vissa av dem trots att de är elever och har handledning av instruktörer. I går ställdes ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »