Namn: Lösen:

Hjälp forskare från Östersjöcentrum kartlägga blåstång

Publicerad den 23 februari 2023  (Läst 719 gånger.)

Foto: Sara Banderby, blåstång på Irland
Foto: Sara Banderby, blåstång på Irland

Forskare från Östersjöcentrum vid Stockholms universitet efterlyser tidiga rapporter om tång i Östersjön från dykare och snorklare. Tången i Östersjön har minskat kraftigt under de senaste decennierna på grund av övergödning och klimatförändringar, och det är viktigt att övervaka tångens hälsa för att kunna vidta åtgärder för att skydda den.

Genom att rapportera om tångens hälsa kan dykare och snorklare hjälpa forskarna att samla in data och övervaka tångens hälsa över tid. Rapporterna kan enkelt lämnas in via en mobilapp eller webbsida som heter "Havet och Tången".

Forskarna betonar vikten av att samla in tidig data för att kunna vidta effektiva åtgärder för att skydda tången och Östersjöns ekosystem på lång sikt.

Till huvudartikeln: https://www.extrakt.se/forskare-efterlyser-tidiga-tangrapporter-fran-ostersjon/
Till instruktioner och huvudansvarig: https://www.su.se/forskning/forskningsprojekt/algforskarsommar/sommaren-startar-tidigt-med-bl%C3%A5st%C3%A5ng-i-fullm%C3%A5nens-sken-1.610466Taggar:  Östersjön Marinbiologi
Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Apeks DSX dykdator

2023-02-21
Apeks DSX dykdator
PRESSRELEASE Den nya Apeks DSX tekniska dykdatorn är det senaste inom bärbar teknologi för den seriösa tekniska dykaren, eller dykaren som bara letar ..»

Poseidon Rebreather Summit

2023-02-20
Poseidon Rebreather Summit
Den 6-10 april bjuder Poseidon Diving systems in till en helg av dykning och gemenskap. Tanken är att komma och träffa andra Poseidondykare, utbyta ..»
2023-02-06
Fyra försvarsmakter frös under isen
På Ängesholmen i Boden samlades ett 60-tal deltagare från fyra nationer i slutet på januari för att testa dykutrustning i en subarktisk miljö. Deltagande ..»

80 vrak funna i Norsk skeppskyrkogård

2023-02-02
80 vrak funna i Norsk skeppskyrkogård
Detta är den största skeppskyrkogården som någonsin hittats i Norge! 50 av vraken är pråmar som användes i samband med industriarvet på Notodden. Notodden ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »