Namn: Lösen:

Nya produkter värmer frusna dykare

Publicerad den 18 maj 2009  (Läst 4 097 gånger.)

Värmebältet från Hotsuits
Värmebältet från Hotsuits

PRESSRELEASE
En grupp dykinstruktörer har under vårens kalla utedyk testat Hotsuits uppladdningsbara värmebälte. -"Vissa helger har vi gjort 8-10 kursdyk med bottentemperaturer på 4-5°C. Som instruktör ligger man i vattnet långa pass, ibland upp till 60-80min/dyk och kylan gör sig påmind med frossa och kramper pga dålig blodcirkulation. Ett värmebältet under torrdräkten har varit en klar hjälp att bibehålla en bättre kroppstemperatur och därmed ökad säkerhet för oss med instruktörer som kan fokusera bättre på sina uppgifter, säger Bengt Uggla, dykinstruktör på Doctus Gymnasium ."

Hotsuits® är ett australiskt innovationsföretag som tagit fram flera prisbelönta neoprene-värmebälten vilka kan användas i skiftande situationer bl.a som värmekälla vid kalla arbeten och som smärtlindring vid muskel & ledbesvär.

Bältet sitter som ett njurbälte och kan bäras under ytterkläderna. Ett inbyggt värmeelement bak på ryggen sprider värme genom kroppens blodcirkulation och tillåter aktivitet i kall miljö under längre tid med så normal kroppstemperatur som möjligt. Bältet används vid kylrumsarbete och typiska utomhusarbeten som väktare, bygg- och anläggningsarbete, spårpersonal, skogs- och jordbruksindustri, fiskerinäring m.m.

Ett "smart" LI-polymer batteri och ett lövtunnt värmeelement ligger skyddade inuti kardborrelåsta fickor inuti neoprenebältet vilket ger ett visst skydd mot eventuell fukt/kondens.

Bältet har 5 värmelägen vilka kan väljas via en LCD-display där högsta läget värmer i c:a 4 timmar och lägsta värmeläget i upp till 10 timmar!

Bältet levereras med en smidig laddare som fungerar från i de flesta vägguttag med spänning från 100v - 240v. En 12volts billaddare håller också på att tas fram för att underlätta för arbetare på väg.

Ytterligare tre produkttyper kommer att importeras senare i vår:

- Ett värmebälte där batteriet & batterikontakten är vattentät ner till 1m vilket passar vindsurfare, paddlare m.m och torrdräktsdykare som befarar större dräktläckage. Bältet har 1 värmeläge och värmer c:a 2 timmar.

- Ett värmebälte där batteriet & batterikontakten är trycktestat ner till över 200m vilket gör det perfekt att bära under våtdräkten vid dykning. Bältet har 1 värmeläge och värmer c:a 2 timmar.

- Båda sistnämda produkterna tillverkas även som en tunn Lycra-väst för dem som föredrar detta framför att bära ett bälte.

Läs mer om värmebältet:
http://www.blivarm.seAv: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2009-05-18
Maersk vill pumpa olja i Göteborgs skärgård
Det handlar om att pumpa över rysk olja från mindre fartyg till supertankers i 360.000-tonsklassen, en hantering som Maersk idag gör utanför Skagen på ..»
2009-05-16
Dykarincident vid Vinga
Kvinnan ingick i en grupp som dök från en båt vid Klåveskär, sydost om Vinga. Av okänd anledning fick hon problem med lufttillförseln och var medvetslös ..»
2009-05-13
42-årig man omkom i dykningsolycka i Gapern
Dykkamraten upptäckte efter en kort stund att Karlstadsbon fick svåra problem med utrustningen, så svåra att han sjönk till sjöns botten. Kamraten ..»

Den första GUE Recreational Diver 1-kursen genomförd

2009-05-11
Den första GUE Recreational Diver 1-kursen genomförd
PRESSRELEASE Det svensk/grekiska elevteamet bestod av tre mycket motiverade dykare som tränats i vad GUE menar är dykindustrins mest kompletta nybörjarkurs. Under ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »