Namn: Lösen:

Hurtig bärgad

Publicerad den 28 november 2010  (Läst 2 411 gånger.)Bogserbåten Hurtig som sjönk vid kajen i Kynningsrud, Uddevalla, i våras är nu bärgad efter att man tömt bränsletanken och svetsat igen alla luckor.

Bärgningen skedde av Stena Metall och gick bra enligt bärgarna, och fartyget kommer nu att skrotas av Stena Recycling. Bärgning är beställd av kommunen eftersom ägaren inte tagit sitt ansvar, ägaren kommer dock få notan för bärgningen. För tillfället flyter fartyget av sig själv och inte alls i så dåligt skick som man hade förväntat.

HURTIG:
Byggd: 1913 vid Motala Verkstad Nya AB
Mått: 22x5,48 m
Byggdes för Ystads hamn, tjänstgjorde som hjälpvedettbåt under andra världskriget, återgick sedan till Ystads hamn, såld till Hälle hamn 1987 men inaktiv, bogserade sedan 2002 båtar för upphuggning till Grenå i Danmark.

Läs mer:
http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.1039708-nu-ar-hurtig-bargad
http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.756334-anrik-bogserbat-sjonk-i-hamnen
http://www.tugboatlars.se/Hurtig.htmTaggar: Vrakfynd

Av: Pär Ahlgren   Tipsa en vän   Dela på facebook   Twittra   Translate    

« Tillbaka     


Tidigare nyheter

Jättemarulk fångad

2010-11-25
Jättemarulk fångad
Det var väster om Väderöarna på 180 m djup som båten Vingafjord fångade en ovanligt stor marulk (vet. Lophius piscatorius) på hela 36 kg. Fisken är ingen ..»

Sensationellt vrakfynd vid Grand Hotel

2010-11-25
Sensationellt vrakfynd vid Grand Hotel
I samband med utbyggnaden av Strömkajen nedanför Grand Hotell insåg grävmaskinisten att han fått vrakdelar i skopan. Snabbt tillkallades marinarkeologer ..»

Sea & Sea DX-GE5

2010-11-25
Sea & Sea DX-GE5
Vattentät i sig! En kompaktkamera som i sig själv tål vatten! Du kan snorkla med kameran som den är och till och med dyka med den ner till 5 meters djup. Robust ..»

Dykdator Mares Icon HD

2010-11-22
Dykdator Mares Icon HD
Vid en första anblick ser man att datorn är ganska stor, men det gör också att LED-displayen är väldigt tydlig att avläsa. Dykdatorn bygger på RGBM och ..»
Fler nyheter »Tipsa oss »