Namn: Lösen:

Indo Siren har brunnit ner

Publicerad den 1 december 2023  (Läst 925 gånger.)

Fotot: Indo Siren, Master Liveaboards
Fotot: Indo Siren, Master Liveaboards

Det lyxiga liveaboardskeppet Indo Siren har förstörts i en brand nära Piaynemo Islands, Raja Ampat.

Händelsen inträffade den 30 november när fartyget var på väg från Waigeo Island till Fam. Samtliga 15 gäster och 16 besättningsmedlemmar evakuerades säkert utan rapporter om skador.

Indo Siren, känt som en av världens bästa liveaboards, var populär bland dykare som utforskade Raja Ampat, en av världens bästa dykdestinationer. Fartyget, en 40 meter lång motoriserad segelyacht med träskrov i traditionell indonesisk Phinisi-design, hade varit en del av Master Liveaboards flotta sedan det sjösattes 2011.

Enligt Master Liveaboards har en brand utbrutit ombord på Indo Siren under deras pågående kryssning i Raja Ampat. Företaget samarbetar med myndigheterna och utreder händelsen.

Alla gäster och besättning har evakuerats säkert, och de har organiserat boende medan de tar hand om övriga behov.

Master Liveaboards uttrycker tacksamhet över att ingen skadades allvarligt och de kommer att informera berörda gäster om eventuella avbokningar eller ändringar i god tidTaggar:  Förlisning Dyksäkerhet
Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Havsdrömmar och Nordiska Toner: Nordic - A Fragile Hope

2023-11-26
Havsdrömmar och Nordiska Toner: Nordic - A Fragile Hope
"Nordic - A Fragile Hope" är en helhetsupplevelse som har världspremiär i Göteborgs Konserthus i februari 2024. Evenemanget är skapat av Göteborgs Symfoniker, ..»

Resultatet av Expedition Bjurälven 2023 är ute

2023-11-22
Resultatet av Expedition Bjurälven 2023 är ute
Under årets dykexpedition utforskades två olika platser och framgångar gjordes på båda. Festins Grotta som tidigare haft en uppmätt längd på 65 meter ..»

Oljeutsläpp i Blekinge

2023-10-27
Oljeutsläpp i Blekinge
Passagerarfärjan TT- Line Marco Polo var på väg från Trelleborg till Karlshamn för att sedan fortsätta till Klaipeda i Litauen, när den i Söndags gjorde ..»

SCUBAPRO presenterar dykdatorn LUNA 2.0

2023-10-16
SCUBAPRO presenterar dykdatorn LUNA 2.0
PRESSRELEASE Finns i två enkla modeller Designad för nybörjare och fritidsdykare sitter Luna 2.0 bekvämt på handleden med låg profil. Dess oljefyllda ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »