Namn: Lösen:

Ingen svensk vindkraft på Kriegers Flak

Publicerad den 30 januari 2010  (Läst 3 328 gånger.)

Ingen svensk vindkraft på Kriegers Flak
Ingen svensk vindkraft på Kriegers Flak

Statliga Vattenfall fick genom sitt dotterbolag Sweden Offshore Wind AB tillstånd att bygga 128 vindkraft för upp till 800 megawatts kapacitet i den svenska delen av Kriegers Flak 2006, men fortfarande har man inga planer på att sätta igång arbetet. Ett beslut som nu även får Svenska Kraftnät att skjuta upp planerna på att förbereda att anslutning till det svenska elnätet och man riskerar nu att det stöd som EU har utlovat till projektet går förlorar eftersom man inte har startat arbetet. Samtidigt så blir det i så fall inte heller en ihopkoppling av elnäten i Sverige, Danmark och Tyskland som skulle användas för export av el mellan länderna för att utjämna tillgång och behov.

Vattenfall fokuserar nu istället på vindkraftverk vid brittiska Norfolk Bank, där Vattenfall har fått tillstånd för att bygga 3,6 gigawatts kapacitet, eftersom man anser att det är mer lönsamt. Skillnaden ligger dels i bättre stöd för projekten och bättre betalt för elen än i Sverige.


Läs mer:
http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/vindkraft/article710556.ece
http://newsroom.vattenfall.se/2010/01/15/inga-nya-elledningar-till-kriegers-flak
http://www.svk.se/Press--info/Nyheter/Nyheter-pressmeddelanden/Nyheter/Svenska-Kraftnat-avstar-fran-att-nu-ga-vidare-med-Kriegers-Flak
http://svt.se/2.33782/1.1848036/vindkraft_i_ostersjon_ar_olonsam?lid=senasteNytt_363929&lpos=rubrik_1848036
http://www.energimyndigheten.se/sv/Om-oss/Var-verksamhet/Framjande-av-vindkraft1/Forskningsprogram/MarknadsintroduktionVindpilotprojekt/Beviljade-projekt/Kriegers-flakRelaterade artiklar
Djurlivet gillar vindkraftverk till sjöss
Vindkraft dödar inte Östersjöns bottnar

Taggar:  Östersjön Exploatering
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2010-01-30
Tjuv stal 25 dykutrustningar
STAFFANSTORP. Vid inbrottet i en fastighet vid Torget vittjades sju källarförråd, sedan samtliga lås hade brutits upp. Tjuven hade även brutit upp låset ..»

Sjöfartsverket gör vrakinventering

2010-01-23
Sjöfartsverket gör vrakinventering
[Pressrelease från Sjöfartsverket] Syftet med projektet är att öka kunskapen om vilket reellt miljöhot läckande vrak och liknande lämningar utgör. ..»

TDI utbildar på Poseidon rebreather

2010-01-16
TDI utbildar på Poseidon rebreather
PRESSRELEASE TDI™ (Technical Diving International™), the largest technical certification agency in the world, is now offering training in the sports ..»

Djurlivet gillar vindkraftverk till sjöss

2010-01-15
Djurlivet gillar vindkraftverk till sjöss
En studie gjord av Dan Wilhelmsson vid Zoologiska institutet vid Stockholms Universitet visar att vindkraft har erbjudit ett välkommet habitat för exempelvis ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »