Namn: Lösen:

Inget åtal mot inbrottstjuvar vid Äventyrsgruvan

Publicerad den 19 mars 2014  (Läst 4 429 gånger.)

Foto: Äventyrsgruvan
Foto: Äventyrsgruvan

Äventyrsgruvan har vid flera tillfällen varit utsatt för skadegörelse och inbrott. Senast i Januari i år då personal från gruvan kunde ertappa tre inbrottstjuvar som brutit upp lås och tagit sig ner i gruvan. Så här skriver Äventyrsgruvan själv om händelsen på sin facebooksida.

Kammaråklagaren Margareta Brolin i Falun, lägger ner trots att de greps på plats och flera vittnen.

2014-01-12 går inbrottslarmet i gruvan kl tre på natten. Vi är på plats efter några minuter och kan konstatera att flera personer är nere i gruvan. När vi kommer ner så är de tre inbrottstjuvarna inne på dykplatsen och har försett sig med kaffe och händerna var fulla med kakor. De luktade sprit och vodkaflaskan stack upp ur jackfickan. Polisen väntar då uppe på ytan och tar emot dem när de kommer upp. Ett snabbt förhör hålls och vi konstaterar att de har klippt upp ett hänglås samt förstört både stängsel och stolpe till staketet. Tjuvarna får sedan ta bilen från platsen trots vi påpekar att de alla har druckit sprit. Polisen frågar dem om de druckit något och får svaret:
-Nej vi har inte druckit något.
De sätter sig i bilarna och kör från platsen utan att alkoholtest gjorts.

Skadegörelsen har kostat oss nästan 15000:- att reparera. Vi står nu helt maktlösa mot skadegörelse och inbrott och det verkar fritt fram för förbrytare som trots att de greps på bar gärning med ordagrant handen i kakburken, tre vittnen och polis på plats, kan obehindrat gå från platsen utan att ens behöva betala vad de förstört.

I beslutet från Åklagarmyndigheten skriver hon:
Åtal väcks inte.
Det förekommer inte tillräckliga skäl att väcka åtal, eftersom man med hänsyn till bevisningen på objektiva grunder inte kan förvänta sig en fällande dom. 20 kap 6§ rättegångsbalkenÄventyrsgruvan överväger nu en civilrättslig process mot förövarna.Relaterade artiklar
Olaga intrång vid Äventyrsgruvan
Äventyrsgruvan utsatt för skadegörelse

Taggar:  Tuna Hästberg Juridik
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Tusen besökare på dykmässans första dag

2014-03-15
Tusen besökare på dykmässans första dag
Det var en nervös väntan innan dörrarna öppnades för besökarna till den första renodlade dykmässan i Stockholm på 16 år och frågan var om budskapet gått ..»

Spanska äventyrare på skid och dykäventyr

2014-02-26
Spanska äventyrare på skid och dykäventyr
Herrarna heter Paco Acedo (37) och Jesus Noriega (42). Paco är dykinstruktör, musiklärare och driver en dykcenter i sin hemmastad Cordoba, och är projektledare ..»

En resa bland korallreven

2014-02-21
En resa bland korallreven
PRESSRELEASE Långt borta, där Stilla havet möter Indiska Oceanen, finns en speciell plats. En magisk plats både över och under ytan, där över 2000 ..»

Fotoutställning med undervattenstema

2014-02-16
Fotoutställning med undervattenstema
Den 28 februari öppnar Marko Wramén och Anna Thorbjörnsson sin första gemensamma utställning på Whitestar Studios (Frejgatan 51 i Stockholm). shapes and ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »