Namn: Lösen:

Inget tyskt flygplan i Lasjön

Publicerad den 26 maj 2011  (Läst 4 219 gånger.)

Ekolodsbild
Ekolodsbild

Dykare konstaterade på måndagen att det inte är ett tyskt flygplan från andra världskriget som ligger i Lasjön norr om Västerfärnebo i Västmanland. - Det är någon slags träkonstruktion, säger Håkan Björklund, som leder eftersökningarna. Sommaren 1943 sade sig vittnen ha sett ett plan störta i sjön. Eftersökningarna gav inget resultat. Björklund fick en träff med ekolod, men det visade sig alltså vara felaktigt.Relaterade artiklar
Störtat tyskplan kan ha hittats i Västmanland

Taggar:  Flygplansvrak
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2011-05-23
Dykolycka i Gullmarsfjorden
SOS Alarm fick larm om olyckan vid 14.15 på söndagseftermiddagen. Enligt uppgift var tre personer ute och dök tillsammans i Gullmarn. En av dem mådde ..»

Nyinvigning av Vagnhärad kalkbrott

2011-05-22
Nyinvigning av Vagnhärad kalkbrott
Ett 30-tal personer passade på att besöka Vagnhärads kalkbrott under KTH dykklubbs nyinvigning. Solen sken och vinden var frisk, men några inställda dyk ..»

Vrakdykning ska locka turister till Vättern

2011-05-17
Vrakdykning ska locka turister till Vättern
De är ett tiotal entusiaster från Östergötland, Närke, Västmanland, Skåne och Gotland som fått ett specialtillstånd av Länsstyrelsen i Östergötland att ..»

Mantor, hajar, valar och delfiner på en och samma resa!

2011-05-15
Mantor, hajar, valar och delfiner på en och samma resa!
PRESSRELEASE Azorerna, som ligger mitt ute i Atlanten, består av nio öar som är delar av en enorm undervattens-bergskedja. Både på land och under ytan ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »