Namn: Lösen:

Invigning av Dalarö skeppsvraksområde

Publicerad den 13 maj 2014  (Läst 3 156 gånger.)

Bartmankrus utanför Dalarövraket
Foto: Stockholms maritima museer

PRESSRELEASE

Klockan 13, 14 och 15 erbjuds premiärturer i vattnen utanför Dalarö. Ombord på båten Vindbådan visas unikt bild- och filmmaterial från de mytomspunna vraken medan Herman Lindqvists röst berättar vad som hände när de förliste.

Inom kulturreservatet finns sju förlista vrak och tre av de mest intressanta går nu att utforska. Det världsunika Dalarövraket är ett av de vrak som inom kort även kommer att visas med ROV - en fjärrstyrd undervattensrobot.

– Haninge är en kreativ kommun med stark entreprenörsanda. Detta världsunika skeppsvraksområde länkar samman en spännande del av Haninges historia med nutid och framtid. Besökare till detta kulturreservat kommer att bära med sig en upplevelse för livet. Det är också ett sätt att verkligen sätta Haninge inte bara på kartan, utan också på sjökortet, säger Martina Mossberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Haninge i ett uttalande i samband med att kulturreservatet invigs.

– Det är med stor glädje som vi öppnar upp ännu ett fascinerande och unikt turistmål i Haninge. Det visar på den målmedvetenhet som präglar vår inställning till att utveckla besöksnäringen. Här finns potential till mer kunskap och njutbara ögonblick. Jag är säker på att det också leder till fler arbetstillfällen och nya företagsetableringar, säger Alexandra Anstrell (M), ansvarig för besöksnäringen i Haninge kommun.

Information om Dalarö skeppsvraksområde och bokningar av vrakutfärder finns på
http://www.haninge.se/skeppsvrakTaggar:  Dalarövraket Dalarö
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

SI TECH lanserar Quick Neck

2014-05-12
SI TECH lanserar Quick Neck
PRESSRELEASE SI TECH lanserar Quick Neck, en dräktkomponent som möjliggör för användaren att snabbt och enkelt byta en sliten eller trasig tätning ..»

Tobias Dahlin släpper fotobok om Västerhavet

2014-05-06
Tobias Dahlin släpper fotobok om Västerhavet
Boksläpp: Bok: Västerhavet – En hotad skönhet Författare: Tobias Dahlin Tid: 11 juni 2014, klockan 17-20 Plats: Hasselbladcenter, Avenyn, Göteborg I ..»

Stig Carlsson begraven

2014-04-25
Stig Carlsson begraven
Det var 1937 som Fokkerplanet störtade i södra Vättern under en stridsövning och fram till förra året har flygplanet och dess pilot Stig Carlsson varit ..»

SVT söker statister

2014-04-18
SVT söker statister
Vi arbetar med ett program som heter Extrema Ögonblick för SVT, Barnkanalen. Vi gör rekonstruktioner på händelser som barn har varit med om. Vi ska göra ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »