Namn: Lösen:

Järnkanon stulen... från tomt.

Publicerad den 26 september 2003 

Det är inte bara vrak som plundras, en tre ton tung kanon har stulits från en tomt i Järna. Kanonen är från 1600-talet och tillhörde det ryska amiralskeppet Rosia, som dumpade sina kanoner i Finska viken i strid med svenska flottan.

Dagens ägare bärgade kanonen för 30 år sedan och hade den uppställd på en tomt. I måndags konstaterade han att den behövde målas, men några timmar senare var den borta.
Ett vittne har sett en blå kranbil köra upp på tomten och lasta ombord kanonen, skriver Länstidningen i Södertälje.
Ägaren uppger att den är värd cirka 100 000 kronor. Men eftersom den är mycket säregen och prydd med det romanovska sigillet under den ryska kronan lär den bli lätt att upptäcka om tjuven försöker sälja den.

Källa:
http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?d=10&a=64880Taggar:  Vrakplundring
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2003-09-05
Vrakplundrare återfår bronskanon
Kanonen är en ovärderlig kulturhistorisk skatt. Men i dag tvingas Sjöhistoriska museet lämna tillbaka den till bärgaren. - Det är stötande, säger överintendent ..»
2003-08-23
Dykare saknas utanför abborrkroken, Stockholm
Räddningsledaren: Det finns inget hopp nu Dykövningen blev en tragedi. En 33-årig man försvann i djupet vid halv niotiden i går kväll. Halv ett ..»
2003-08-21
Stulen maskintelegraf återlämnad på åland
I slutet av förra veckan lämnade en okänd man en donation till Ålands sjöfartsmuseum. Det är maskintelegrafen från sms Hindenburg som sjönk 1918 utanför ..»
2003-08-18
Miljardlast hittades i fartygsvrak
Amerikanska experter kan ha hittat en stor förmögenhet på havets botten. Resterna av fartyget SS Republic, som förliste 1865, tros ha återfunnits ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »