Namn: Lösen:

Kammaneterna tar över på västkusten

Publicerad den 4 juni 2008  (Läst 2 995 gånger.)

kammanet
kammanet

Maneterna anses av forskare vara en risk för visst fiske vid Västkusten genom att de äter stora mängder plankton och och förökar sig snabbt. De dök upp i större antal under 2007 sedan de sannolikt spridit sig via ballastvatten i fartyg från andra världsdelar.Observationer gjordes också vid Nordsjökusten och i Oslofjorden. Den milda vintern längs Västkusten har gjort att kammaneterna överlevt och klarat sig och med en mild och torr sommar kan antalet maneter öka kraftigt under 2008.

Läs vidare på:
http://www.gp.se:80/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=425110Relaterade artiklar
Ovanlig och ovälkommen manet upptäckt i Kattegatt

Taggar:  Maneter
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-06-04
Dykutbildning, dykutfärder och Produktsäkerhetslagen
Med anledning av diskussionerna kring dykutbildning och den senaste tidens incidenter som ägt rum i samband med dykutbildning och dykutfärder har dykarna.nu ..»

Skrotjakt i Viskan

2008-06-03
Skrotjakt i Viskan
Så beskriver Mattias Björnell vid dykcentret H2O gårdagens skrotjakt. – Det är helt enkelt sju lag med dykare som tävlar om vem som kan få upp mest skrot ..»
2008-06-03
Inga misstankar mot dykarrangören på Öland
I tisdags skadades två personer sedan dom stigit upp för fort vid en dykning och i lördags omkom en 34-årig man från Stockholm när han dök i ett vrak ..»

Oxygène öppnar upp dörrarna till sin första dykbutik i Storbritannien

2008-06-02
Oxygène öppnar upp dörrarna till sin första dykbutik i Storbritannien
Söndagen den 1 juni slog Oxygène upp dörrarna till sin första dykbutik i Stobritannien. Platsen man har valt är Cranleigh, strax sydväst om London. Oxygènegruppen ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »