Namn: Lösen:

Kammaneterna tar över på västkusten

Publicerad den 4 juni 2008  (Läst 2 304 gånger.)kammanet
kammanet

Maneterna anses av forskare vara en risk för visst fiske vid Västkusten genom att de äter stora mängder plankton och och förökar sig snabbt. De dök upp i större antal under 2007 sedan de sannolikt spridit sig via ballastvatten i fartyg från andra världsdelar.Observationer gjordes också vid Nordsjökusten och i Oslofjorden. Den milda vintern längs Västkusten har gjort att kammaneterna överlevt och klarat sig och med en mild och torr sommar kan antalet maneter öka kraftigt under 2008.

Läs vidare på:
http://www.gp.se:80/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=425110Relaterade artiklar
Ovanlig och ovälkommen manet upptäckt i Kattegatt

Taggar: Maneter

Av: Micke Tilja   Tipsa en vän   Dela på facebook   Twittra   Translate    

« Tillbaka     


Tidigare nyheter
2008-06-04
Dykutbildning, dykutfärder och Produktsäkerhetslagen
Med anledning av diskussionerna kring dykutbildning och den senaste tidens incidenter som ägt rum i samband med dykutbildning och dykutfärder har dykarna.nu ..»

Skrotjakt i Viskan

2008-06-03
Skrotjakt i Viskan
Så beskriver Mattias Björnell vid dykcentret H2O gårdagens skrotjakt. – Det är helt enkelt sju lag med dykare som tävlar om vem som kan få upp mest skrot ..»
2008-06-03
Inga misstankar mot dykarrangören på Öland
I tisdags skadades två personer sedan dom stigit upp för fort vid en dykning och i lördags omkom en 34-årig man från Stockholm när han dök i ett vrak ..»

Oxygène öppnar upp dörrarna till sin första dykbutik i Storbritannien

2008-06-02
Oxygène öppnar upp dörrarna till sin första dykbutik i Storbritannien
Söndagen den 1 juni slog Oxygène upp dörrarna till sin första dykbutik i Stobritannien. Platsen man har valt är Cranleigh, strax sydväst om London. Oxygènegruppen ..»
Fler nyheter »Tipsa oss »