Namn: Lösen:

Kanadensare kritiska mot vrak

Publicerad den 18 maj 2010  (Läst 2 367 gånger.)

HMCS Annapolisvar
HMCS Annapolisvar

Föreningen Artificial Reef Society of British Columbia (ARSBC) förbereder att sänka en kanadensisk jagare, HMCS Annapolis, som artificiellt rev i Halkett Bay. Man är nu i full färd med att rengöra fartyget från miljöfarliga ämnen före sänkningen och hoppas få fartyget i vattnet till hösten. Den föreslagna platsen är Howe Sound 20 km norr om Vancouver, men innevånarna på närbelägna Gambier Island motsätter sig planerna och har bildat föreningen Save Halkett Bay Campaign eftersom man anser att det skulle skada miljön i området, bland annat anser man att platsen är viktig för fisken. Frågan har nu blivit en tvistefråga mellan de federala myndigheterna som har beviljat sänkningen och provinsmyndigheten som inte blivit tillfrågad i ärendet.

Läs mer:
http://www.dykmag.net/sv/docs/g_magasinet/dyk_nyhet.php?nyh_id=827
http://www.artificialreef.bc.ca
http://savehalkett.com/news
http://www.marketwire.com/press-release/Save-Halkett-Bay-Campaign-Plan-to-Sink-Ex-Warship-Off-Gambier-Island-Takes-Blow-1151552.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/HMCS_Annapolis_(DDH_265)
http://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_Reef_Society_of_British_Columbia
http://en.wikipedia.org/wiki/Howe_SoundTaggar:  Vrakfynd
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Waterproof vinnare av Stora Designpriset 2010

2010-05-18
Waterproof vinnare av Stora Designpriset 2010
PRESSRELEASE Juryns motivering löd: ”Med en fot i vattnet och en på kontoret har Waterproof lyckats skapa branschens ”top-of-the-line-produkt”. Nyckelorden ..»

Tragisk drunkningsolycka vid populär dykplats

2010-05-18
Tragisk drunkningsolycka vid populär dykplats
Olyckan skedde strax efter klockan två under natten mot tisdagen. Då kom larm om att en person försvunnit från en fest i närheten av kalkbrottet. Ett ..»

Tunn olja utanför Bornholm

2010-05-14
Tunn olja utanför Bornholm
Oljefilmen upptäcktens av en fiskare och kommer troligtvis från fartyget Fu Shan Hai som sjönk i området efter en kollision 2003, bedömer Sövaernets Operative ..»

Gråval funnen i Medelhavet

2010-05-13
Gråval funnen i Medelhavet
Tidigare fanns det tre olika bestånd av gråval, den nordatlantiska, den i västra Stilla Havet och den i östra Stilla Havet, men den i Atlanten försvann ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »