Namn: Lösen:

Kina förbjuder hajfenssoppa

Publicerad den 5 juli 2012  (Läst 4 795 gånger.)

Hajfenor till salu i Asien (Foto: Pär Ahlgren)
Hajfenor till salu i Asien (Foto: Pär Ahlgren)

I flera asiatiska länder används hajars fenor för att tillaga den populära men kontroversiella hajfenssoppan. Man uppskattar att så många som 73 miljoner hajar får under grymma omständigheter sätta livet till i jakten på deras fenor.

Efter stora påtryckningar från miljöorganisationer och hajaktivister har nu Kina tagit ett steg i rätt riktning och kommer i ett första skede att förbjuda soppan på alla officiella tillställningar.

Förbudet träder i kraft omedelbart men man räknar med en övergångsperiod på tre år för att förbudet helt ska efterföljas.Relaterade artiklar
Misslyckande att skydda hajar och tonfisk
Artister mot hajslakt
Månadens stockholmare vill rädda hajarna
Jakt på hajfenor hotar urgamla arter
Hajar får internationellt skydd?

Taggar:  Hajar
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!


Tidigare nyheter
2012-06-30
Fyra italienska dykare omkom i grotta
De fyra dykarna, tre män och en kvinna, utforskade en undervattensgrotta, känd som ”Blodets grotta”, när de tappade bort sig. Exakt vad som hände dykarna, ..»

Världsrekorddyk under Engelska kanalen

2012-06-29
Världsrekorddyk under Engelska kanalen
Dyket tog tysken Achim Schlöffels 8 timmar och hade ett maxdjup av 54 meter. Till sin hjälp hade han en specialbyggd Bonex UV-scooter och en experimentell ..»
2012-06-24
Dykförbud på vraket utanför Sturkö
PRESSRELEASE Det medeltida vraket utanför Sturkö har varit känt sedan 2006. Kompletterande dokumentation genomfördes under hösten 2011 och rapporten ..»

Dykförbudet vid S/S Belliver upphävt.

2012-06-11
Dykförbudet vid S/S Belliver upphävt.
Utgående från de uppgifter man i dag känner till kan avspärrningen minskas till det nu gällande området. Innanför avspärrningen är all undervattensverksamhet ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »