Namn: Lösen:

Kon-Tiki Thailand utsett till Asiens och Stillahavsområdets bästa dykcenter för miljön!

Publicerad den 5 maj 2008  (Läst 3 058 gånger.)

bästa dykcenter för miljön
bästa dykcenter för miljön

I år hölls ADEX i Singapore i slutet av April och denna gång hade hela mässan ett uttalat miljöfokus med bl.a. en ”ECO-village” där man kunde besöka olika montrar med fokus på vad vi som dykare gör och kan göra för att beskydda våra marina miljöer. Här hade även Kon-Tiki bjudits in av mässan för att visa sitt miljöarbete och dela med sig av sina erfarenheter.

Som en del av detta fokus delades även ett pris ut av Project AWARE foundation: Project AWARE Environmental Award

Priset är avsett att lyfta fram de främsta exemplen på framsteg inom eko-området med fokus på initiativ som fostrar till förståelse för miljö och kultur, ansvarstagande och bevarande.

Priset tillföll Kon-Tiki Thailand för deras återkommande initiativ för att lyfta fram miljöfrågor och jobba med skolor och lokala företag för att skapa en mer hållbar utveckling för våra marina miljöer.

”Vi är naturligtvis både glada och stolta över att få denna prestigefyllda utnämning. I synnerhet är det glädjande att branchen som helhet väljer att lyfta fram vikten av att ta ansvar för miljön vi verkar i. Det känns som en angelägen markering som samtidigt uppmuntrar det arbete som många dykcenter med oss lägger ner på att upplysa om samt ta ansvar för våra marina miljöer.” säger Peter Abrahamsson från Kon-Tiki.

Priset vanns i konkurrens med mer än 1000 dykcenter.Relaterade artiklar
Karin Markides vill inrätta fond för vraksanering
Dykare hjälper musslor

Taggar:  Miljö Kon Tiki Dykcenter
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Dykare omkom i Smögen

2008-05-03
Dykare omkom i Smögen
Olyckan inträffade vid halv ett-tiden vid Likskär. Enligt SOS Alarm var det ett sällskap som var ute och dök från en dykbåt. I nuläget är det oklart hur ..»

Sjöfararen Dias fartyg kan ha hittats

2008-05-01
Sjöfararen Dias fartyg kan ha hittats
Vissa experter tror att det är den portugisiske sjöfararen Bartolomeu Dias karavell som förliste i maj 1500. I vraket finns sex bronskanoner, tennserviser, ..»

Aluminium ska utplåna alger

2008-04-29
Aluminium ska utplåna alger
Vårvärmen ger föraningar om sommarhögtryck. Värme, svaga vindar – och ett Östersjön som domineras av geggiga giftalger.Numera finns en vetenskaplig enighet ..»

Alvarlig dykolycka i Nynäshamn

2008-04-27
Alvarlig dykolycka i Nynäshamn
"Det var under dykning mellan Bedarön och fastlandet som något gick fel för en person vid 13.30-tiden på söndagseftermiddagen. Dykaren togs upp till ytan ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »