Namn: Lösen:

Korellrev förstörs för att utöka landningsplats i Maldiverna

Publicerad den 9 maj 2022  (Läst 1 680 gånger.)


På ön Maamigili så har arbetet med att utöka landningsbanor för flyg börjat och för att kunna konstruera dessa så har man börjat skapa en artificiell ö, detta ska göras genom att täcka 30 hektar korallrev med sand.

Frivilliga har gått samman i ett försök att transplantera korall som blivit begravda, till en ny plats. En av de frivilliga är Maria Sotek som har satt igång projektet och insamling av finansiering för att kunna rädda så många koraller som möjligt.

Mer information om projektet för att rädda korallreven finns här: https://coralmission.org/save-the-maamgilli-reef/

TIll nyheten: https://divers24.pl/en/48458-maldives-fill-coral-reef-and-build-runway-for-aeroplanes/Taggar:  Marinbiologi Koraller Koralldöd
Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

We Dive Karlstad AB går vidare i ny regi

2022-05-06
We Dive Karlstad AB går vidare i ny regi
We Dive Karlstad AB, som ligger Norra Strandgatan 7. We Dive Karlstad, tidigare känt som Dykmagasinet, startades våren 1997 och döptes om 2018. De ..»

Skytteren sanerad!

2022-05-01
Skytteren sanerad!
Vraket Skytteren ligger på 74 meters djup och var ett fartyg som skadades och subsekvent sänktes av sin egen besättning för att hålla den värdefulla lasten ..»
2022-04-30
Dykare avliden efter gruvdyk i Hofors kommun
Räddningstjänst är på plats med dykare efter att en i sällskapet slagit larm att en av dykarna inte lokaliserats. Kring 15.20 larmades polisen till ett ..»

Expedition Bjurälven 2022 avslutades med framgång

2022-04-04
Expedition Bjurälven 2022 avslutades med framgång
Efter två års pandemi-uppehåll kunde den årliga dykexpeditionen till Bjurälvens grottsystem åter genomföras. Under 10 dagar samlades gruppen, som består ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »