Namn: Lösen:

Kriget som aldrig kom – ny bok från Marinmuseum

Publicerad den 23 april 2011  (Läst 2 568 gånger.)

Kriget som aldrig kom

Det var kriget som aldrig kom men som hela tiden fanns där under ytan. Närvarande och frånvarande på samma gång. Det handlar om det kalla kriget. En period med globala spänningar, kärnvapenhot och ständig beredskap.

Kriget som aldrig kom är författad av tolv skribenter med olika perspektiv på denna era som nu har blivit historia. Vi får bland annat läsa om den svenska rädslan under 80-talet, kalla krigets heta könsdebatt och hur kalla kriget på senare år har blivit ”coolt”.Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dokumentär om

2011-04-23
Dokumentär om "Spökskeppet"
Med banbrytande ny teknik har forskare från Södertörns högskola och Vasamuséet utforskat det nästan helt intakta 1600-tals fartyget "Spökskeppet", beläget ..»
2011-04-23
Vrakfynd utanför Kristiansand
M-1104 "Jan Hubert" var en tysk minsvepare tillhörande 11. Minensuchflottille under andra världskriget, men sjönk vid Mågeskjær i Søgne kommune 8:e juli ..»

Ny förbundsordförande i SSDF

2011-04-20
Ny förbundsordförande i SSDF
I den gångna helgen, 16-17 april, hölls årsmöte i Svenska Sportdykarförbundet på Quality Hotel Globe, Johanneshov i södra Stockholm. Under helgendiskuterades ..»

SI TECH upphör med tillverkningen av regulator Forever S40

2011-04-20
SI TECH upphör med tillverkningen av regulator Forever S40
– Tyvärr är det nu nödvändigt att upphöra med tillverkningen av regulator Forever S40. Detta för att frigöra resurser som istället kan satsas på andra ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »