Namn: Lösen:

Ny kritik mot dykskolornas säkerhetstänkande efter helgens dödsolycka

Publicerad den 6 oktober 2009  (Läst 5 815 gånger.)

Det var i lördags eftermiddag, på 18 meters djup, som något gick snett för den 33-åriga mannen. Han fick panik, steg till ytan alldeles för snabbt, och sjönk sen tillbaka ner i det tiogradiga vattnet. Mannen gick tillsammans med sju andra en dykutbildning, och nu riktar Konsumentverket skarp kritik mot dykbranschens säkerhetsrutiner.

För sex år sedan skedde de flesta olyckor bland sportdykare som dök på egen hand, men de senaste åren har allt fler som går en dykutbildning omkommit, och det ser Konsumentverket allvarligt på. Deras slutsats är att både utrustning och lärarhandledning hos företagen behöver ses över och åtgärdas.Dykbranschen får nu också kritik från sjöpolisen i Västra götland, som menar att olyckor och tillbud inte utreds tillräckligt.Relaterade artiklar
Saknad dykare på Värmdö

Taggar:  Konsumentverket Dykolycka
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2009-10-03
Saknad dykare på Värmdö
Olyckan inträffade när dykklubben Alpin & Dyksport dök vid ett vrak i Ramsmoraviken i närheten av Djuröbron i Värmdö vid kvart över fyra på lördagseftermiddagen. - ..»
2009-10-03
Skottlands vrak öppnas för dykare
Vrak där restriktionerna skulle hävas innehålla resterna av ett krigsskepp kallad The Swan i Sound of Mull, som sjönk 1653 och Kennemerland i Out Skerries, ..»
2009-09-30
Nya fakta kan fås fram om Estonia
I måndags (28/9) var det 15 år sedan 852 människor omkom i Östersjön när fartyget Estonia gick under. Nu anser Anders Ulfvarson, professor emeritus i ..»

Örike i Stilla Havet inför hajreservat

2009-09-29
Örike i Stilla Havet inför hajreservat
Presidenten uppmanar också till ett förbud över hela världen mot att skära fenor av hajar till havs. Hajfenor köps för att användas bland annat i hajfenssoppa, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »