Namn: Lösen:

Kungligt bröllop skyddas av dykare

Publicerad den 12 maj 2010  (Läst 2 269 gånger.)

Kronprinsessan Viktoria
Kronprinsessan Viktoria

Den polisiära och militära närvaron under bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling 19 juni kommer att vara påtaglig. Men en liten grupp inom försvarsmakten kommer sannolikt inte att vara så synlig för allmänheten: Den särskilda ammunitionsröjningsgruppen som utgår från minröjningsfartyget HMS Spårö.
Planen är att fartyget ska förtöjas vid Östra brobänken på Skeppsholmens östsida. Därifrån ska en grupp på sex till åtta dykare kunna rycka ut i gummibåtar till olika platser.
- Dels söker man visuellt men beroende på behov har man olika typer av utrustning. Om man hittar någon sprängladdning måste den oskadliggöra den, säger Robin von Euler, informationschef vid fjärde sjöstridsflottiljen.

Läs hela artikeln här:
http://www.expressen.se/Nyheter/brollopet/1.1985114/kungligt-brollop-skyddas-av-dykareLinda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

ONE Performance Dam

2010-05-11
ONE Performance Dam
Nu finns den populära dräkten ONE Performance även i damstorlekar. Skärningen gör att dräkten blir mindre bylsig, att dräkten är anpassad för kvinnor ..»

Recall på Apeks WTX Inflator.

2010-05-11
Recall på Apeks WTX Inflator.
Recall av Apeks WTX Inflatorer. Apeks har fått till kännedom att vid enstaka tillfällen så har knapparna på inflatorn varit dåligt åtdragna och fallit ..»

Poseidon rebreather i dödsolycka

2010-05-11
Poseidon rebreather i dödsolycka
Det var i Lördags som en dykare omkom strax utanför Bergen i Norge. Det har nu blivit känt att den avlidne dykaren använde sig av Poseidons rebreather. Poseidon ..»

NASA tränar astronauter på havsbotten

2010-05-10
NASA tränar astronauter på havsbotten
Precis som rymden är havet en främmande plats där det är svårt för människan att överleva. Det utnyttjar NASA för att kunna träna sina anställda. I ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »