Namn: Lösen:

Kvinna medvetslös efter dykolycka

Publicerad den 15 augusti 2002 

En tysk kvinna i 35-årsåldern fick livshotande skador efter en dykolycka vid Väderöarna utanför Fjällbacka i går eftermiddag.

Fyra dykare var nere tillsammans på tio meters djup när de skulle börja uppstigningen från botten till båten. Två av dykarna gick upp först, men när de andra två kom upp till båten hade den skadade kvinnan av okänd anledning fått slut på luften och fått i sig vatten.
Hon var medvetslös när helikopter förde henne till Uddevalla sjukhus och hon vårdades sent i går kväll i respirator.
Enligt ägaren till det företag som körde ut dykarna till Väderöarna var kvinnan utbildad i Tyskland och var en duktig dykare. Dykutrustningen, som hyrts från ett annat företag, uppges ha varit nyservad och alla ska ha haft fullt tryck i tuberna när de gick ner.
Polisen kommer nu att granska utrustningen för att se om den kan ha bidragit till olyckan.

KÄLLA : http://www.gp.seAv: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2002-08-12
Räddningspådrag efter slarv med dykflagg
Ett stort räddningspådrag drog vid 23-tiden i Fredags igång i Son utanför Oslo. Dykare hade tidigare setts gå ner men flaggan hängde kvar varvid räddningscentralen ..»
2002-08-11
Subios 2002 - Uv-videotävling
Mellan den 19e oktober till den 27e september arrangeras SUBIOS 2002, en uv-videotävling där deltagare från hela världen inbjudes att deltaga med sina ..»
2002-07-11
Besök på Oxygène Åland
På torsdagseftermiddagen hämtade jag upp min parkamrat för helgen, Filip. Jojje mötte upp vid färjan och trots att vi tyckte oss vara ute i god tid så ..»
2002-07-09
dykarna.nu får 8 stjärnor av 10 i "PC för alla"
I senaste numret av "PC för alla" får dykarna.nu 8 poäng av 10 möjliga. Tidningen skriver: "Dykning är, liksom fallskärmshoppning och Bungyjump något ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »