Namn: Lösen:

Last Breath - Dokumentärfilmstips i Malmö

Publicerad den 18 mars 2019  (Läst 4 456 gånger.)


I över tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Varje vecka är det en nya spännande och viktig film med ett nytt tema. Den 9 april bjuder vi in till en av vårens mest hårresande filmer Last Breath - En undervattensthriller från Nordsjön - ett av världens farligaste hav.

Last Breath är sann historia om en dykares omöjliga kamp för överlevnad. Det är en djupdykning ner under havsytan och en sann berättelse om en yrkesdykares otroliga kamp. Last Breath är en känslofylld dokumentär som bygger på exklusivt material filmat av dykarna själv.

→ GÄST:
Kvällen gästas av Per Dufwa, en yrkesdykare med mångårig erfarenhet som dykare och dykledare. Per har jobbat lite överallt bla. på Svalbard, Barents havet, Norska ishavet och även i Nordsjön. Efter filmen kommer vi ha ett samtal där vi pratar lite mer om vad det kris av en person att jobba under dessa omständigheter och hur man väljer ett så pass riskfyllt arbete.

→ OM FILMEN:
En yrkesdykare blir strandad på havsbottnen med endast 5 minuter syre kvar i tuberna. Och räddningen minst 30 minuter bort. Med tillgång till exklusivt och hisnande filmmaterial från dykarna hjälmkameror har Last Breath blivit en av årets est hårresande filmer. Det här är den sanna historien om en mans omöjliga kamp för överlevnad. Det är Touchig the Void möter Gravity - 100 meter under havsytan.

→ FILMINFO:
Titel: Last Breath
Regissör: Alex Parkinson, Richard Da Costa
Längd: 89 min
Språk: Engelska
Undertexter: inga
Land: Storbritanien
År: 2019
Filmens facebook: https://www.facebook.com/lastbreathdoc

→ OM DOC LOUNGE MALMÖ:
I över tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök, liveakter och barhäng, vill Doc Lounge öka och bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet. Det ordinarie programmet hålls varje tisdag i klubb- och konsertlokalen Babel på Spångatan i Malmö.

LAST BREATH + GÄST på Doc Lounge Malmö
Tisdag 9 april 2019 KL: 19.00 - filmen startar: ca 20.00
BABEL, SPÅNGATAN 38 MALMÖ
FÖRKÖPSBILJETETR PÅ KULTURCENTRALEN: https://bit.ly/2F5r0Zm
Taggar:  Yrkesdykning Film
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Scubatravel gör en insats för miljön

2019-03-15
Scubatravel gör en insats för miljön
PRESSRELEASE Årets tävling är både viktig och kul med grymma priser för dig att vinna. Vi startar med att dela ut 500 nätkassar på DykMässan - The Swedish ..»

Felaktigt batteri fick dykdator att explodera

2019-02-16
Felaktigt batteri fick dykdator att explodera
Vi var på plats i Düsseldorf under den stora mässan "Boot" när en kraftig knall hördes i mässhallen. En dykdator hade av okänd anledning exploderat i ..»

Dykdator med inbyggd undervattenskommunikation

2019-02-08
Dykdator med inbyggd undervattenskommunikation
Dykdatorn, som kallas "Oceans S1 Supersonic", använder ultraljudssensorer som gör det möjligt för dykare att skicka ping-meddelande mellan varandra genom ..»

Nanight lanserar batterikanister för värmevästar

2019-02-06
Nanight lanserar batterikanister för värmevästar
Svenska Nanight, tillverkare av dyklampor, släpper nu ett batteripack anpassat för värmevästar. Acket har en kapacitet på 95Wh och är byggt av Panasonic ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »