Namn: Lösen:

Åter luftfyllning på Stockholms Dykcenter

Publicerad den 30 juli 2008  (Läst 5 256 gånger.)


Under hösten 2007 genomfördes ett tjugotal tillsynsbesök hos dykföretag för att kontrollera den andningsluft de erbjuder till konsumenter. Fem av företagen uppfyllde inte de krav som ställs på andningsluft. Fyra av dessa företag har sedan dess vidtagit nödvändiga åtgärder för att förbättra luftkvaliteten. Det femte företaget är Stockholms Dykcenter.

I ett mail förklarar nu Miro Tomaszewsky att Stockholms Dykcenter införskaffat ett nytt filtersystem samt ändrat kompressorns lufttillförsel så att frisk luft tas in från byggnadens tak i stället för från affärslokalen i markplan. Dessa åtgärder har gett resultat och man ligger nu under gränsvärderna för andningsluft.Relaterade artiklar
Konsumentverket stoppar farlig dykluft
Dykeribranschens säkerhet granskas
Dålig luft dödade rysk dykare på Maldiverna

Taggar:  Stockholms Dykcenter Dyksäkerhet Andningsgas
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-07-26
Kvinna omkom i dykolycka
Kvinnan hittades av räddningsmanskapet strax före klockan fyra på eftermiddagen vid det vrak där hon hade deltagit i en pardykning tidigare under dagen. Hon ..»
2008-07-26
Dykolycka utanför Oxelösund
Olyckan har inträffat vid Mesens fyr vid Bråvikens inlopp, söder om Oxelösund. Kustbevakningens dykare är på väg i helikopter från Stockholm, och räddningstjänsten ..»

Inget brott bakom Esbjörn Svenssons död

2008-07-23
Inget brott bakom Esbjörn Svenssons död
Den 14 juni var pianisten Esbjörn Svensson och hans 14-årige son och dök vid Björkviks brygga på Ingarö öster om Stockholm. Tillsammans med en instruktör ..»

Fann jättekota på sjöbotten

2008-07-19
Fann jättekota på sjöbotten
I slutet av juni semestrade Hans Bagge i sin sommarstuga vid byn Backe sexton mil nordöst om Östersund. – Jag stod på badbryggan. Det var klart väder ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »