Namn: Lösen:

Mares återkallar snabbkoppling till Nemo Air

Publicerad den 19 februari 2010  (Läst 2 701 gånger.)Nacka, 3 februari 2010 VIKTIGT SÄKERHETSMEDDELANDE!

UPPDATERING AV NEMO - AIR SNABBKOPPLING ÅTERKALLELSE Käre kund, Som ni vet har Mares upptäckt en kvalitetsfråga för O-ring monterade på Nemo Air snabbkoppling. Under vissa omständigheter kan O-ringen vara otillräcklig och därmed kan Nemo Air börja läcka via snabbkopplingen. Som ett resultat, om än långsam finns det då en kontinuerlig förlust av andningsgas. Denna situation skulle kunna leda till en olycka, därför har Mares beslutat att utfärda en produktåterkallelse.

Den angivna lösningen var att ersätta den befintliga O-ringen med en ny av annat material och hårdhet.

Även om ovanstående lösning redan har förbättrat funktionen på Nemo Air snabbkopplingen, har Mares gjort ytterligare undersökningar i syfte att uppnå maximal funktion och tillförlitlighet och vi har funnit att i svåra förhållanden, även med den nya O-ringen har läckage uppstått på NEMO AIR snabbkopplingen.

Mares har därför utformat en ny hon-del till NEMO AIR snabbkopplingen(artikelnummer 44200829) med en ny packning och säte. Denna lösning är helt tillfredsställande.

Vi ber er därför för att byta ut den nämnda hondel till NEMO AIR snabbkopplingen med den nya.
ICKE DESTOMINDRE FÖR DIN PERSONLIGA SÄKERHET OCH FÖR ATT UNDVIKA EVENTUELLT FARLIGA OLYCKOR: STOPPA ATT DYKA MED EN SNABBKOPPLING SOM OMFATTAS AV DENNA ÅTERKALLESE TILLS DET ATT DEN TAGITS BORT OCH ERSATTS MED NY.

Berörda produkter och koder:
1. Färdiga varor

414158 - dykdator
NEMO AIR 414159 - dykdator NEMO AIR W / COMPASS NO

2. Reservdelar
44200771 - HP HOSE M/snabbkoppling NEMO AIR 44200770 - snabbkoppling ASSY. FEMALE NEMO AIR

KONTAKTA NÄRMASTE AUKTORISERADE MARES LAB SERVICE CENTER FÖR ATT SCHEMALÄGGA BYTE AV DIN NEMO AIR SNABBKOPPLING. ERINRA ER OM ATT NEMO AIR SNABBKOPPLING MÅSTE TAS BORT OCH ERSÄTTAS MED DET NYA UTAN KOSTNAD.

Mer information kommer att publiceras på: www.mares.comTaggar:  Produktvarningar
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Forskare får minatyrbåt i kopparnät att flyta

2010-02-16
Forskare får minatyrbåt i kopparnät att flyta
Kinesiska forskare har lyckats med konststycket att bygga en minityrbåt av ett finmaskigt nät i koppar, man kan alltså se igenom, men vattnet läcker alltså ..»

SSDF och Konsumentverket enas om säkrare dykning

2010-02-16
SSDF och Konsumentverket enas om säkrare dykning
Varje år inträffar cirka fyra dödsfall inom fritidsdykningen i Sverige och under de senaste sju åren har det årligen inträffat att en elev omkommit i ..»

Vågenergipark utanför Smögen nära

2010-02-15
Vågenergipark utanför Smögen nära
Samarbetsprojektet mellan Fortum och Seabased på att bygga en vågenergianläggning nordväst om Smögen bestående av 420 bojar som totalt skall producera ..»

Sista hindret för Nord Stream avklarat

2010-02-15
Sista hindret för Nord Stream avklarat
I fredags (12/2) gav Regionförvaltningsverket i södra Finland (fd Västra Finlands miljötillståndsmyndighet) genom ett vattentillstånd klarttecken till ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »