Namn: Lösen:

Monsterfisk sprider sig i USA

Publicerad den 20 oktober 2004 


Den glupska rovfisken "snakehead", även kallad "frankenfish", som kan både vandra på torra land och andas luft, har spridit sig till de stora sjöarna i USA.
Vetenskapsmän vid Illinois förvaltning för naturresurser har identifierat den 46 centimeter långa, långtandade fisk som fångades i ett nät utanför Chicagos hamn i helgen. Fiskaren lade in den märkliga besten i frysen och lade där- efter ut bilder på internet.
Monsterfisken kan bli upp till en meter lång och kan vandra på fenorna i tre dagar mellan olika vattenhål. Fisken är aggressiv, glupsk och förökar sig mycket fort. Naturvårdare oroar sig för att dess utbredning ska kunna ödelägga hela ekosystem.

- Vi hoppas att det är ett enstaka exemplar som kanske dumpats i sjön av någon som tröttnat på att mata den, sade Mike Conlin från naturresursdepartementet.
En grupp från departementet planerar nu att använda elektriska kablar i hamnområdet, för att chocka upp fiskar till ytan och på så sätt söka fler exemplar av den fruktade monsterfisken.
Fisken upptäcktes i dammar på den amerikanska östkusten första gången 2002. Den härstammar från Kina och ses där som en delikatess. Troligen har fisken importerats för att bli till soppa, men hamnat på villovägar och börjat föröka sig i frihet. Ormhuvudfisken har tidigare setts i dammar utanför Washington och i en sjö i Maryland. Av Washingtonborna fick den smeknamnet "Frankenfish".

Källa: TT

Läs mer på:
http://www.cnn.com/2004/TECH/science/10/15/environment.snakehead.reut/

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/monster-fisk-129234/Taggar:  Sjöodjur Marinbiologi
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2004-10-18
Årets MILJÖDYK på Smögen avgjord!
Totalt tävlade 10 st lag med att på totalt 2 timmar samla så mkt material från hamnens botten som möjligt. Över 2 ton!!! Material i form av tågräls, ..»
2004-10-07
Intervju med Navy Seals
Ok, så nu när vi har talats vid så måste du likvidera mig? Hehe, det är en myt att SEALs är så hemliga. Vi är inte mer hemliga än flottan eller Marinkåren. Så ..»
2004-10-04
Vitfenad oceanhaj påträffad i Bohuslän
Den haj som hittades död i Skredsvik i Bohuslän på torsdagen var en vitfenad oceanhaj, skriver Göteborgsposten. - Den är helt unikt och vad jag vet ..»
2004-09-14
Suunto släpper ny superdator
Suunto meddelar i en pressrelease att den nya datorn "D9" kommer att släppas under hösten. Några av finesserna i den späckade datorn av klockmodell är ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »