Namn: Lösen:

Mudderverk förlist sydost om Blå Jungfrun

Publicerad den 30 december 2008  (Läst 4 310 gånger.)

Foto: Kustbevakningen
Foto: Kustbevakningen

- Det kommer att ta en vecka, kanske tio dagar innan bärgningen kommer i gång. Det säger Gunnar Zahlée, överinspektör på Sjöfartsinspektionen i Malmö, som under måndagen satt i möte med rederiet.

Arbetet kommer att stå stilla tills man kommer fram med en bärgningsplan som vi sedan ska godkänna, säger han. Gunnar Zahlée berättar att arbetet sannolikt kommer att utföras med en jättelik kran med kapacitet att lyfta mer än 800 ton.
Mudderverket som var på väg från Finland till Tyskland förliste tidigt på söndagsmorgonen sydost om Blå Jungfrun. Sedan dess har mindre mängder olja sipprat ut enligt kustbevakningen. - Risken för ett större oljeläckage finns alltid men den är inte överhängande i det här fallet, säger Gunnar Zahlée. Från kustbevakningens sida uppger vakthavande befäl Lars Ekblad att man har två båtar på plats. - Mudderverket är parkerat på en liten upphöjning och så länge det är fint väder så står hon kvar där, säger han och fortsätter: - Men visst, det kan ju hända saker. Vattenståndet kan förändras, det kan bli blåsväder. Som det är nu håller vi det under bevakning. Vad som är orsaken till att pråmen tog in vatten och slog runt är ännu inte känt.Denna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Cementfraktaren "Crete Cement" sjunker utanför Fagerstrand

Taggar:  Förlisning
Niklas Eriksson
Niklas Eriksson

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Försvunnen dykare i Blue Hole återfunnen

2008-12-16
Försvunnen dykare i Blue Hole återfunnen
Den var en grupp av internationella tekniska dykare som under förra veckan återfann kvarlevorna av en dykare på botten av Blue Hole. Dykgruppen som var ..»
2008-12-12
Dansk dykare frikänd från brottsmisstanke efter parkamrats död
Domstolen i Nykøbing Falster ogillar i dag åtalet mot en 35-årig man som gjort sig skyldiga till att hans flickvän dog under ett dyk i Storstrømmen. Åklagaren ..»
2008-12-12
Tolvåring svårt skadad efter drunkningstillbud
Pojken deltog i en dyklektion tillsammans med sex andra ungdomar. Plötsligt upptäckte en kamrat att tolvåringen låg på botten. Dykledaren fick snabbt ..»

Artister mot hajslakt

2008-12-10
Artister mot hajslakt
Uppropet ”Manifesto for Immediate Worldwide Shark Conservation Actions” har undertecknats av 140 hajspecialister världen över. Där vädjar de till regeringarna ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »