Namn: Lösen:

Dykare hittade över 1500 kronor i mynt

Publicerad den 13 augusti 2017  (Läst 3 440 gånger.)

Myntfyndet vid Rösjöbadet. Foto: Birger Faith-Ell
Myntfyndet vid Rösjöbadet. Foto: Birger Faith-Ell

Dykaren Birger Faith-Ell brukar vanligtvis hjälpa andra att lokalisera försvunna guldringar, nycklar eller andra borttappade saker, men när han gjorde ett nöjesdyk i Rösjöbadet utanför Stockholm gjorde han det hittills märkligaste fyndet. På botten glimmade någonting till och när Birger viftade runt i sanden så kom mängder av mynt fram.

Det var så många mynt att det var svårt att få upp dem, med hjälp av en spade och en fångstkasse lyckades han bärga över 16 kilo av mynt, mestadels enkronor. När fyndet var räknat visade det sig vara 1582 kronor.

Någon förklaring till fyndet finns inte. Möjligtvis har någon dumpat mynten i tron om att de gamla mynten inte längre går att växla in, vilket det fortfarande går att göra på banken.

Fyndet är anmält till Polisens hittegodsavdelning. På platsen finns fortfarande en hel del mynt om någon önskar att ge sig ut på "skattjakt". Platsen är platsen Rösjöbadet vid Rösjöcamping, rakt under badstegen på 1,5 meters djup.Taggar:  Undervattensfynd
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2017-07-18
Dykare omkom i Lysekil
En dykare har omkommit i Lysekil under dagen. Olyckan inträffade runt lunchtid och initialt larmades SOS om två dykare som saknades. Vad som ligger bakom ..»

Suunto återkallar trådlösa sändare

2017-07-07
Suunto återkallar trådlösa sändare
Suunto har upptäckt en potentiell säkerhetsrisk som påverkar alla Suuntos trådlösa sändare för tryckmätning och Suunto Tank POD-enheter som överför tryckmätning ..»

Norska pansarskeppet Norge utsatt för vrakplundring

2017-07-01
Norska pansarskeppet Norge utsatt för vrakplundring
Den 9e April 1940 låg PS Norge tillsammans med systerfartyget Eidsvold vid hamninloppet till Narvik när den tyska flottan invaderade. Efter förhandling ..»

Finsk dykare omkom i frankrike

2017-06-12
Finsk dykare omkom i frankrike
Det var under ett djupt grottdyk som mannens undervattensskoter havererade på 200 meters djup. I samband med haveriet blev den nu vattenfyllda skotern ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »