Namn: Lösen:

Två dykorganisationer i final när Naturkompaniets naturbonus ska utses

Publicerad den 28 juni 2021  (Läst 1 059 gånger.)

Naturbonusen delas varje år ut av naturkompaniet
Naturbonusen delas varje år ut av naturkompaniet

Varje år utser Naturkompaniet ett antal organisationer eller initiativ som jobbar för en renare natur och för en bättre miljö.

"När årets bidrag från Naturbonusen ska delas ut vill vi stötta kandidater som hjälper oss i kampen mot nedskräpning, både på land och till havs. De sex nominerade bidragen jobbar alla hårt för ett renare Sverige, både på land och i våra sjöar och hav.

2,5 miljoner kronor i potten
2021 års Naturbonus landade på 2,5 miljoner kronor. Dessa pengar ska nu fördelas mellan de projekt som får flest röster. Var med och påverka genom att lägga din röst på en av de nominerade projekten."

I år står inte mindre än två dykande initiativ som finalister och därmed möjligheten att ta del av vinstpengarna, dessa två är:

GUE Sweden
Miljöorganisationen GUE Sweden engagerar dykare till att städa Sveriges hav. Våra två dykprojekt Rena Botten och Projekt Spöknät gör en enorm frivillig insats sedan 2017. Vi utbildar också dykare.

Rena Mälaren
Projektets syfte är att få bort gifter från Mälaren/Östersjön samt att väcka opinion så att folk inte fortsätter att slänga sina sopor i vår vattenmiljö.

Rösta på din favorit här:
https://sv.surveymonkey.com/r/BB5N5LFRelaterade artiklar
Badewanne Dive Team tävlar om Naturkompaniets miljöpris

Taggar:  Miljö
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

VM i Poolfridykning i Belgrad 2021 avklarat!

2021-06-28
VM i Poolfridykning i Belgrad 2021 avklarat!
Den 21-26 juni var det svenska fridykningslandslaget på plats i Belgrad för CMAS VM i Poolfridykning! Jeanette Molnar, Alexandra Owen, Valdemar Karlsson ..»

Vrakdykarpensionatet - Boende och dykutfärder i Stockholm

2021-06-22
Vrakdykarpensionatet - Boende och dykutfärder i Stockholm
De två dykande eldsjälarna Emmy Ahlén och Björn Lindoff gjorde slag i saken och storsatsade på sin stora passion, dykning. Sedan i våras har paret införskaffat ..»

Dykare genomförde skrotkupp utanför stadshuset på Lidingö

2021-06-15
Dykare genomförde skrotkupp utanför stadshuset på Lidingö
Lidingö kommun brast i sitt intresse när de inte ville ta hand om det miljöfarliga avfallet som dykarna hittade, det anser Jim Persson som är en av initiativtagarna ..»

Scuba Escape - kan du ta dig ut?

2021-06-08
Scuba Escape - kan du ta dig ut?
I norra Wales, i ett brott vid namn Vivian Quarry, finns världens första Scuba Escape! Brottet i sig självt är vackert och Guy Ritche filmade scener ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »