Namn: Lösen:

Så ska NAUI-duon återtar förlorad mark

Publicerad den 30 januari 2008  (Läst 4 332 gånger.)

Niclas Fredsberg och Michael Bergström
Niclas Fredsberg och Michael Bergström

Mötet symboliserade starten för Niclas och Michael som nya representanter för organisationen och man planerar att ha återkommande möten med instruktörer och branchfolk för att ha en närmare kontakt med sina medlemmar och kunder.

Niclas Fredsberg som är officiell representant för Naui sverige, hur kommer du att jobba för att ta tillbaka marknaden?
"Jag kommer aktivt att besöka dom olika dykskolorna runt om i landet och presentera mig och se vart NAUI kan fylla en funktion och hjälpa till. Framför allt så tror jag på att vara tillgänglig och besvara dom frågor som kan uppstå. Det har varit en del logistiska problem så här i uppstarten och jag jobbar nu på att lösa dom och kunna erbjuda ännu snabbare service."

Hur har reaktionerna varit på dig som ny representant?
"Enbart positiva faktist. Avsaknaden av lokal representation har varit ett uppenbart problem och förmodligen lett till att ett antal medlemmar vänt sig till någon annan organisation för att få hjälp med material och utbildningsfrågor. Men många medlemmar har hört av sig och hälsat mig välkommen och ser det som positivt med en ny lokal representation."

Många naui-dykare har ju kommit i kläm sedan naui scandinavia gick i konkurs, vad har
du att säga till de som är missnöjda?
"Det är beklagligt om medlemmar och elever har hamnat i trångmål. Enligt uppgift har NAUI Europe erbjudit medlemmar att byta ut gammalt material till ett subventionerat pris. Om det åtgärdspaketet har nått ut till medlemmarna och/eller använts vågar jag inte svara på då det här skedde innan jag ens var tilltänkt som representant.

Ett stort antal elever har redan hört av sig kring saknade certifikat och i den mån det har varit görbart så har NAUI tillsammans med dykskolorna i fråga lyckats lösa det. Upplever någon fortfarande att det saknas något så är dom välkomna att höra av sig så får vi tillsammans försöka reda ut frågetecknen."


Vad tror du om framtiden för naui sverige?
"Oavsett vilken verksamhet vi jobbar i så är jag en stark förespråkare för konkurrans. Det ger samtliga aktörer en möjlighet att förbättra sig. NAUI har bevisligen ett vinnande koncept för sina medlemmar och elever då organisationen varit otroligt spridd i Sverige för bara några år sedan. Sen har omständigheterna varit sådana att det varit svårjobbat och många har sökt sig till andra alternativ. Jag är fullt övertygad om att NAUI i Sverige har tiden för sig."Relaterade artiklar
Naui ordnar kick-off för nytt sverigekontor
NAUI Sverige lanserar ny webbsajt
NAUI får ny sverigerepresentant

Taggar:  NAUI
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Solskyddskräm bleker koraller

2008-01-30
Solskyddskräm bleker koraller
Italienska forskare gjorde ett försök med koraller som las i havsvatten med tio miljondelar solkräm och inom fyra dagar hade korallerna blekts. Det var ..»

Han var död i en timme

2008-01-29
Han var död i en timme
Det var en "shark spotter" på en sydafrikansk strand som upptäckte hur den 35-årige John Deeks låg livlös i vattnet. Tillsammans med en solbadande läkare, ..»

UR-dyr klocka

2008-01-28
UR-dyr klocka "från" Titanic
Fartyget Titanic som 1912 gick under i Atlanten efter att ha kolliderat med ett isberg är troligen världens mest kända fartyg, något som många försöker ..»

Karlskronabo omkom i dykolycka i Norge

2008-01-24
Karlskronabo omkom i dykolycka i Norge
De fyra kompisarna befann sig strax utanför den norska sydostkusten. I vattnet vid det lilla fiskesamhället Fröya dök de efter pilgrimsmusslor och i fredags ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »