Namn: Lösen:

Norsk kapten i kapningsdrama

Publicerad den 26 mars 2009  (Läst 1 830 gånger.)


Det Bahamas-registrerade men norskägda skeppet Bow Asir kapades 400 kilometer utanför Kismaayo, Somalia, i morse, enligt norska tidningen VG.

De beväpnade kaparna kom i två, små båtar och tog kontroll över den 159 meter långa oljetankern.
Norsk officer är kapten

Vid kvart i tolv i dag fick rederiet ett mail från fartyget, som är lastat med olja och kemikalier. Där skriver en besättningsmedlem att de kapats av 16-18 män, beväpnade med maskingevär. Ingen av de 27 besättningsmedlemmarna ska vara skadade enligt mailet, skriver VG.

En norsk officer, som fungerar som kapten på oljetankern, finns ombord bland de kidnappade.

Bow Asir ägs av Star Tankers Ltd.

Piraterna härjar

Fartyget är bara ett i mängden som kapats av de somaliska piraterna som härjar utanför landets kust, trots att leden bevakas av flera krigsskepp för att säkra handelsfartygens väg genom gulfen.

Bara det senaste dygnet har ännu ett skepp kapats.

Den svenska riksdagen sade nyligen ja till att skicka en svensk väpnad sjöstyrka till Somalias kust för att skydda FN:s hjälpsändningar och bekämpa pirater.

Info från Aftonbladet.seFredrik Johansson
Fredrik Johansson

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Oxygene öppnar i Sydafrika!

2009-03-26
Oxygene öppnar i Sydafrika!
Som dykdestination erbjuder Sydafrika spännande upplevelser - mest berömd är kanske möjligheten att dyka med vithaj, i en skyddad bur naturligtvis. Dykare ..»
2009-03-22
Lastfartyg på grund i Öresund
På förmiddagen fanns ett danskt miljöfartyg intill det grundstötta fartyget, men någon olja hade då inte läckt ut. – Där fartyget ligger stör det inte ..»

Aquasport i konkurs

2009-03-14
Aquasport i konkurs
Aquasport Sweden AB Organisationsnummer: 556721-1098 Konkursdatum: 2009-03-10 Konkursförvaltare: G Grönberg Advokatbyrå AB Tingsrätt: Stockholms ..»

Flying divers, klippan, öppnar igen

2009-03-11
Flying divers, klippan, öppnar igen
Upplägget är i stort sett detsamma som tidigare med PADI- samt IANTD-utbildningar och utfärder till Vingaarkipelagen. Butiken står välfylld och laddad ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »