Namn: Lösen:

Ny dödsolycka med rocka

Publicerad den 26 mars 2008  (Läst 8 517 gånger.)

Örnrocka
Örnrocka

Olyckan inträffade utanför Florida där den 57-åriga kvinnan befann sig.
- Det är en tragisk och bisarr olycka, säger Jorge Pino som är chef vid Florida Fish and Wildlife Commission, till Times Online.
– Passagerarna på båten hade inte kunnat göra något för att förhindra dödsfallet. Det handlade bara om att båten och rockan befann sig på fel plats vid fel tidpunkt.

De första rapporterna tyder på att rockan kolliderade med kvinnan på båten som i sin tur föll så olyckigt att hon slog i bakhuvudet.

Det är inte onormalt att rockor hoppar upp ur vattnet. Detta för att skaka av sig parasiter eller för att undvika hajar. Rockan i det här fallet var en örnrocka, en art som kan väga upp till 225 kilo. Det aktuella exemplaret var dock betydligt mindre.

Dödsolyckan skedde bara 18 månader efter det att den australiska tv-stjärnan Steve Irwin blev stungen av en rocka rakt i hjärtat under en tv-inspelning på Stora Barriärrevet.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på
http://www.dyk.net

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/ornrocka-orsakat-ytterliggare-ett-dodsfall-257907/Relaterade artiklar
Dykare dödad av haj på Bahamas
Krokodiljägaren Steve Erwin dödad av rocka
Snorklare dödad av haj

Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Efterlevande till engelska yrkesdykare stämmer norska staten

2008-03-25
Efterlevande till engelska yrkesdykare stämmer norska staten
Familjerna säger sig vara förbisedd av den norska staten. Det pågår sedan tidigare en rad civilrättsliga mål med både norska och svenska dykare som skadats ..»

Pråmar sjönk i skärgården

2008-03-24
Pråmar sjönk i skärgården
Bogserbåten var på väg från Stockholm till Danmark med tre pråmar på släp. Två av pråmarna, ett mudderverk och en pråm med en kran, förliste utanför östgötska ..»
2008-03-24
Hoppet om räddning för sjömän svagt
Räddningsarbetarna fortsätter sitt arbete i hopp om att sjömännen ska ha hittat en luftficka på bogserbåten. Båten kolliderade med ett kinesiskt lastfartyg ..»

Jättelika sjövarelser hittade i Antarktis

2008-03-23
Jättelika sjövarelser hittade i Antarktis
De ”jätteunderliga” fynden gjordes av amerikanska och nyzeeländska forskare under en resa i Rosshavet i Antarktiska oceanen. Den över 300 mil långa forskarresan ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »