Namn: Lösen:

Ny film om havet: Oceans

Publicerad den 22 september 2010  (Läst 8 251 gånger.)Den tog sju år att göra och har spelats in på 50 olika platser, oftast på oländiga platser, över hela världen, och man har tvingats tillverka specialutrustning och lära sig helt nya färdigheter för att kunna slutföra projektet. Budgeten för filmen är nästan en halv miljard svenska kronor, men man har filmat 100 arter på sätt och platser som inte gjorts tidigare, bland annat lyckats filma en hel 30 m lång blåval under vattnet, och regissören Jacques Cluzaud är mycket stolt över sitt verk.

Filmen hade världspremiär på Tokyo filmfestival för ett år sedan, men kommer först nu till Sverige. Däremellan har den dock legat på amerikanska biotoppen.
Bioversionen är 104 min lång, men en TV-version kommer som är 6 timmar lång fördelat på 6 avsnitt.

Det finns även ett svenskt inslag i produktionen genom stockholmaren Eric Börjeson som var en av fotograferna i filmen. Eric har filmat bland annat i både Arktis och Antarktis och "Sardine Run" i Sydafrika.

Filmen har svensk premiär den 1 oktober.

Se trailer:Läs mer:
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/makalosa-bilder-fran-djupet_5353415.svd
http://www.oceans-lefilm.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Oceans_(2010_film)
http://film.nu/filmfakta/oceans/00870.filmDenna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Media Marinbiologi Film
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Marinarkeologisk pionjär gick ur tiden.

2010-09-22
Marinarkeologisk pionjär gick ur tiden.
Den brittiska kvinnliga marinarkeologen Honor Frost gick bort den 12:e september på vårdhemmet St John''s (knutet till St John''s sjukhus). Frost har ..»

Inon X-2 för Panasonic Lumix GF1

2010-09-21
Inon X-2 för Panasonic Lumix GF1
Inon har släppt ett nytt UV-hus med komplett portsystem till den nya spegellösa systemkameran Panasonic Lumix GF1. All info om UV-huset och alla tillbehör ..»

Årets utgrävningar på Birka avslutade

2010-09-17
Årets utgrävningar på Birka avslutade
Efter två veckors utgrävningar, så avslutades arbetet i förra veckan och arkeologerna kunde glada se tillbaks på två framgångsrika veckor. Arbetet har ..»

Massdöd bland fiskar

2010-09-17
Massdöd bland fiskar
På flera ställen runt Mexikanska Golfen rapporteras nu fall av massdöda fiskar, bland annat flundror och öring. Batou Chaland i Mississippi-flodens delta ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »