Namn: Lösen:

Ny huvudredaktör på Marinarkeologisk Tidskrift

Publicerad den 5 november 2010  (Läst 2 938 gånger.)Det händer mycket i Marinarkeologiska Sällskapet (MAS): ny hemsida, närvaro på facebook och en ny redaktion för föreningens medlemstidning Marinarkeologisk Tidskrift (MT) har skapats under hösten.
Marinarkeologisk Tidskrift är Sveriges enda rent marinarkeologiska tidning, och huvudredaktören heter numera Oscar Törnqvist och är doktorand i marinarkeologi. Tidigare har han arbetat många år med att utveckla teknik och metoder inom "vanlig" landarkeologi, men är nu aktiv vid MARIS på Södertörns Högskola. Oscar tar över efter Martin Prieto Beaulieu som axlat det slitsamma jobbet av chefredaktör för den lilla tidningen med stora ambitioner under flera år.
Nu är Oscars ambition för Marinarkeologisk Tidskrift att knyta denna närmare forskarvärlden och samtidigt vitalisera informationsflödet mellan sportdykare, forskare och allmänhet, och att därmed utgöra en länk mellan sportdykare och den teoretiska akademiska världen. Marinarkeologi är ju en unik vetenskap på så vis att vem som helst med en dykutrustning kan komma med viktiga bidrag.
Oscars egen dykutrustning ligger dock och samlar damm i garaget. Under den kommande tiden så får hans bidrag komma från bra mycket torrare verksamhet än sportdykning.

Oscars första nummer som chefsredaktör var senaste numret av Marinarkeologisk Tidskrift (MT nr 3 / 2010).

Läs mer om Marinarkeologisk Tidskrift och Marinarkeologiska Sällskapet:
http://www.marinarkeologi.info/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=60Relaterade artiklar
Sjömätningar avslöjar många vrak
Flera nya rön om kända 1600-tals vrak

Taggar:  Marinarkeologi
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!


Tidigare nyheter

Sjömätningar avslöjar många vrak

2010-11-04
Sjömätningar avslöjar många vrak
Det är Oscar Törnqvist vid marinarkeologiska enheten MARIS vid Södertörns Högskola och Roger Flood, professor vid Stony Brook University som har testat ..»

Flera nya rön om kända 1600-tals vrak

2010-11-03
Flera nya rön om kända 1600-tals vrak
Det är doktoranden Niklas Eriksson som jobbat med dokumentation av vraken, som genom att granska detaljerna och kombinera det med kunskap av fartygstyperna ..»

Robot för dykning till 6000 m

2010-11-03
Robot för dykning till 6000 m
Forskare vid olika tyska Fraunhoferinstitutet hjälps nu åt med att utveckla en dykrobot som skall kunna göra självständiga dykningar ner till 6000 m utan ..»

Polis och gränsbevakning försökte stoppa plakettfästning

2010-11-03
Polis och gränsbevakning försökte stoppa plakettfästning
Dyktillståndet var klart. Den 1 november hade dyklaget med ålänningen Björn Rosenlöf, till vardags åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm, i spetsen ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »