Namn: Lösen:

Ny lag öppnar för fler vrak i Kalifornien

Publicerad den 3 oktober 2010  (Läst 1 775 gånger.)Risken för stämningar har i USA en längre tid utgjort hinder för att samhället skall stötta olika sportaktiviteter. Därför så har man nu stiftat en lag som säger att från första januari så klassas all exempelvis all dykning, kajakpaddling, forsränning, surfning och vattenskidåkning. Därmed så läggs ett större ansvar på individen och risken för andra inblandade parter att drabbas av stämningar minskar. Förslaget har bland annat stöttats av organisationen California Ships to Reefs som arbetar för att skapa artificiella rev längs Kaliforniens kust, och som ser att det nya lagförslaget kommer göra det lättare att få godkännande av lokala myndigheter att få sänka uttjänta fartyg som artificiella rev.

Läs mer:
http://dyk.net/nyheter/kalifornien-f%C3%B6rklarar-all-dykning-%E2%80%9Driskfylld%E2%80%9D
http://latimesblogs.latimes.com/outposts/2010/07/scuba-diving-declared-california-hazardous-activity-.html
http://www.scubaboard.com/forums/artificial-reefs/284517-liability-legislation-ab634-established-2-year-bill.html
http://www.diverwire.com/scuba-environment-news/595-california-artificial-reef-schwarzenegger.htmlAv: Pär Ahlgren
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Ovanliga fynd kan leda till naturreservat

2010-10-03
Ovanliga fynd kan leda till naturreservat
Svaberget utanför Hållö i Västergötland utgör en udda miljö, precis bredvid finns djuphålor på 100 m, samtidigt som toppen går upp till bara någon meter ..»
2010-10-01
Fiskekutter förliste utanför Söderhamn
En fiskekutter förliste i tisdags (28/9) vid Rönnskär utanför Söderhamn (Hälsingland). Det var Stefan Andersson, 53, som fick kämpa för sitt liv när hans ..»

Ännu en vågmär på västkusten

2010-10-01
Ännu en vågmär på västkusten
Det var bara 6 månader sedan man kunde läsa om att man hade filmat den ovanliga vågmären (lat. Trachipterus arcticus) i Norge och två månader senare ..»

Nya dykningar på Anna Maria

2010-09-30
Nya dykningar på Anna Maria
Undersökningarna är förberedelser inför den blivande dykparken vid Dalarö, där man går igenom de vrak som kommer omfattas av dykparken. Tidigare har man ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »