Namn: Lösen:

Ny maskart hittad i Vätterns djup

Publicerad den 3 maj 2011  (Läst 2 774 gånger.)Vättern och Sverige har berikats med en ny art. Det är en tidigare oupptäckt medlem i familjen fåborstmaskar som miljökonsultföretaget Medins Biologi funnit vid sina årliga undersökningar.
-Arten är helt ny för Sverige, säger sötvattensekologen Måns Lindell till P 4 Jönköping.

Masken är inte ny, den har funnits länge i sjön, men har nu blivit artbestämd. Masken lever längst ner på Vätterns botten, på drygt hundra meters djup.Taggar:  Marinbiologi
Fredrik Johansson
Fredrik Johansson

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Råå Aqua Resort slår upp portarna

2011-05-01
Råå Aqua Resort slår upp portarna
PRESSRELEASE Lördag den 4 juni slår vi upp dörrarna på vårt nya Dykcenter som inte bara flyttar och byter namn utan också vidgar sin verksamhet. Råå ..»

Omkommen funnen på

2011-04-23
Omkommen funnen på "Seattle"
Det var i september 2010 som två danska dykare försvann vid ett dyk på skeppsvraket Seattle utanför Kristansand. Den norska polisen bekräftar nu att dykare ..»

Kriget som aldrig kom – ny bok från Marinmuseum

2011-04-23
Kriget som aldrig kom – ny bok från Marinmuseum
Det var kriget som aldrig kom men som hela tiden fanns där under ytan. Närvarande och frånvarande på samma gång. Det handlar om det kalla kriget. En period ..»

Dokumentär om

2011-04-23
Dokumentär om "Spökskeppet"
Med banbrytande ny teknik har forskare från Södertörns högskola och Vasamuséet utforskat det nästan helt intakta 1600-tals fartyget "Spökskeppet", beläget ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »