Namn: Lösen:

Nyinvigning av Vagnhärad kalkbrott

Publicerad den 22 maj 2011  (Läst 4 167 gånger.)Ett 30-tal personer passade på att besöka Vagnhärads kalkbrott under KTH dykklubbs nyinvigning. Solen sken och vinden var frisk, men några inställda dyk pga rådande vindförhållanden riskerades inte.

Det grillades och såldes hamburgare i bästa gatuköksstil och dagen till ära hade de precis avslutat byggandet av en dykbänk á la Florida style.

David Ålind, en av eldsjälarna bakom byggnationen, berättar med egna ord om hur bänken kom till:

Ihärdiga rykten och farhågor om att traktens ungdomar med beundransvärd beslutsamhet skulle elda upp och vidare vanhedra en träbänk har gjort att vi tvekat på vilken väg som var den rätta gjuta en i betong? En svetsad konstruktion? Vår trappa har trots allt fått vara orörd en längre tid, vilket fick oss att stilla undra om en ny, mer ansvarskännande, generation tagit över i Vagnhärad?

Inför nyinvigningen kände vi att en bänk skulle vara på sin plats och på vinst och förlust togs beslutet att bygga en i trä. Med förebild från Florida åkte på fredagskvällen ett tappert gäng på tre via bygghandel mot Vagnhärad kalkbrott. Efter en inledande dispyt om var bänken skulle stå samlades de tre att med gemensamma krafter gräva hål för stolparna. Efter två timmars hackande medelst spett och bara händer i packad sand med täta knytnävsstora stenar togs beslutet att det trots lite grunda hål "-faan fick räcka!" och stolparna gjöts fast lagom till midnatt.

Inget bänkbyggande utan en efterföljande gigantisk brasa med grillning av choritzo som en sen middag, akompanjerad av några öl och många lögner. Tältet erbjöd sedan en inte allt för behaglig viloplats för några timmar till dess att byggandet av bänken återupptogs på morgonen.

Lagom till lejonparten av deltagarna dök upp stod den där, Bänken. De tre bygghjältarna trötta men lyckliga av alla positiva reaktioner och tillrop samt uppslutningen på nyinvignen!Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Vrakdykning ska locka turister till Vättern

2011-05-17
Vrakdykning ska locka turister till Vättern
De är ett tiotal entusiaster från Östergötland, Närke, Västmanland, Skåne och Gotland som fått ett specialtillstånd av Länsstyrelsen i Östergötland att ..»

Mantor, hajar, valar och delfiner på en och samma resa!

2011-05-15
Mantor, hajar, valar och delfiner på en och samma resa!
PRESSRELEASE Azorerna, som ligger mitt ute i Atlanten, består av nio öar som är delar av en enorm undervattens-bergskedja. Både på land och under ytan ..»
2011-05-13
Olycka under dykutbildning ska utredas
Efter kontakt med läkare fördes eleven direkt till tryckkammare för behandling. Dykpasset pågick under 17 minuter och innehöll dykning till 31 meters ..»

Störtat tyskplan kan ha hittats i Västmanland

2011-05-11
Störtat tyskplan kan ha hittats i Västmanland
Under sommaren 1943 såg ett badande par ett tyskt plan krascha i Lasjön norr om Västerfärnebo. Sedan dess har många sökt efter planet utan att ha funnit ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »